Beşiktaş maçında kafasına cisim atılmıştı! Fenerbahçeli basketbolcuda görme kaybı…

Beşiktaş maçında kafasına cisim atılmıştı! Fenerbahçeli basketbolcuda görme kaybı…
Dün oynanan Beşiktaş - Fenerbahçe basketbol maçı sırasında tribünlerden atılan yabancı cisim nedeniyle kaşı açılan Yam Madar'dan şok haber!

Dün akşam Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan Beşiktaş - Fenerbahçe Beko basketbol karşılaşmasında olaylar çıkmıştı. Sahaya atılan yabancı cisimler ve kötü tezahüratlar nedeniyle maç birkaç kere hakemler tarafından durdurulmuştu. Sahaya atılan cisimler nedeniyle Fenerbahçe Beko’nun basketbolcusu Yam Madar’ın kaşı açılmış sporcuya anında müdahale edilmişti. Fenerbahçe’den bugün Madar’ın sağlık durumuna ilişkin bir açıklama geldi.

Fenerbahçe Beko’dan yapılan açıklamaya göre, Yam Madar’da kafasına isabet eden cisim nedeniyle geçici görme kaybı meydana geldi. Yıldız basketbolcunun son durumu yapılacak tetkikler sonucunda belirkenecekken, kulüpten yaşanan olaylara sert tepki geldi.

656c58134e3fe104686f34ba.webp

İşte Fenerbahçe Spor Kulübü’nden 2 Aralık Cumartesi günü oynanan Beşiktaş - Fenerbahçe basketbol maçında çıkan olaylara ilişkin yapılan o açıklamada yer alan ifadeler:

“Bilindiği üzere Erkek Basketbol Takımımız Fenerbahçe Beko’nun 2 Aralık Cumartesi günü Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynadığı karşılaşmanın ilk yarısında,
ev sahibi takım tribünlerinden atılan çok sayıda cisimden bir tanesi sporcumuz Yam Madar’ın kafasına isabet etmiştir.

Bu bölümde soyunma odasına gitmek durumunda kalan oyuncumuz, sağlık ekibimizin müdahalesi ve kendisinin bu yöndeki yoğun isteği sonrasında karşılaşmanın ikinci yarısına devam etmiştir.

Karşılaşma sonrasında sporcumuzda kısmi görme kaybı şikayeti oluşmuştur.
Yam Madar’ın durumu, yapılacak ileri tetkikler sonucunda netleşecektir.

Oyuncumuz Yam Madar’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, bir an önce sağlığına kavuşmasını temenni ediyoruz.

Bir basketbol maçında yaşanan tüm bu olaylardan hareketle;

Maçın her anında edilen küfürler bir yana tribünlerden atılan sayısız cisimle de sahadaki tüm bireylerin sağlığını tehdit eden bir ortam oluşmuştur.

Bu ortamı oluşturanları ve bunun bir sporcumuzun yaralanmasına sebebiyet verecek noktaya gelmesine rağmen mücadeleyi devam ettiren müsabaka görevlilerini kınıyoruz.

Asıl ve birincil sorumluluğu, spor alanlarında bu yaşananların hiçbir şekilde olmamasını, oluşması halinde ise ivedilikle son bulmasını sağlamak olan, başta Türkiye Basketbol Federasyonu olmak üzere tüm kişi ve kurumlardan;

Bu ortama sebebiyet veren şahıs ve şahısların tespit edilip gereken cezaların verilmesini,

Benzer utanç verici olayların tekrar etmemesi için en sert tedbirlerin alınmasını ve uygulanmasını bekliyoruz.”

Kaynak:Hediye Tarakçı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.