Beşiktaş mı Trabzonspor mu? Kaybeden yanar!

Beşiktaş mı Trabzonspor mu? Kaybeden yanar!
Trendyol Süper Lig'de bu sezonki performanslarıyla hayal kırıklığı yaratan Beşiktaş ile Trabzonspor kozlarını paylaşıyor. Taraftarlarını sevindirmek isteyen iki takımın çetin mücadelesi binlerce taraftarı tribünlere ve ekran başına kilitleyecek.

Trendyol Süper Lig'in 24'üncü haftasında yeni hafta devam ediyor. Hem de derbiyle... Bu sezonun performansıyla hayal kırıklığı yaratan iki dev ekibi Beşiktaş ile Trabzonspor, kozlarını TÜPRAŞ Stadyumu'nda paylaşacak. İstanbul temsilcisi sahasında kazanmak, bordo mavililer ise uzun süredir yenilmediği rakibine karşında yine zaferle evine dönmek amacında. Kritik sınava dair detaylar haberimizde yer almaktadır.

Beşiktaş Trabzonspor maçı saat kaçta ve hangi kanalda?

Yarın akşam Beşiktaş ile Trabzonspor arasında oynanacak olan Trendyol Süper Lig maçı saat 19.00'da başlayacak. Mücadele Bein Sports 1, TOD TV ve beinconnect.com.tr'den canlı yayınlanacak.

Beşiktaş Trabzonspor maçı muhtemel 11'leri

Beşiktaş: Mert, Svensson, Necip, Colley, Zaynutdinov, Demir Ege, Amartey, Rashica, Gedson, Semih, Cenk

Trabzonspor: Uğurcan, Mehmet Can, Eren, Denswil, Baniyya, Berat, Mendy, Bardhi, Trezeguer, Vişça, Enis

Beşiktaş Trabzonspor karşılaşması öncesi son durum

Beşiktaş ile Trabzonspor, Süper Lig tarihinde 102'nci kez karşı karşıya gelecek. Bu rekabet tarihinde alınan galibiyet sayılarında 37-37 eşitlik bulunuyor (27B).
Bu sezon Beşiktaş'ı konuk ettiği Süper Lig maçını 3-0 kazanan Trabzonspor, 2011/12'den bu yana rakibini hem iç sahada hem deplasmanda mağlup edemiyor.
Trabzonspor'u konuk ettiği son altı Süper Lig maçını kazanamayan Beşiktaş'ın (4B 2M), iç sahada daha uzun bir galibiyet hasreti yaşadığı rakibi yine bordo-mavililerdi (Nisan 1978-Mart 1985 arasında sekiz maç).
Beşiktaş'ın Trabzonspor'u konuk ettiği son sekiz Süper Lig maçında da karşılıklı goller atılırken (13-15); bu süreçteki dört galibiyet de 2-1, dört beraberlik de 2-2'lik skorlarla geldi (Beşiktaş 1G-3G Trabzonspor).
Süper Lig'de çıktığı son üç maçı kaybeden Trabzonspor, Abdullah Avcı yönetiminde ilk kez üst üste üç yenilgi aldı. Bordo-mavili ekip Eylül-Ekim 2015 arasındaki dönemden bu yana daha uzun bir seri yaşamazken (4 maç), Avcı'nın üst üste 4+ mağlubiyet aldığı son süreç Kasım 2010-Ocak 2011 arasındaydı (5 maç).
Süper Lig'deki son üç maçında gol atamayan Beşiktaş'ın (1B 2M), bir yabancı teknik direktör yönetiminde üst üste dört karşılaşmayı boş geçtiği son süreç Mart-Nisan 1984 arasındaydı (Dorde Milic).
Bu sezon Süper Lig'de ceza sahası dışından en fazla gol yiyen takım olan Beşiktaş (12), Opta'nın detaylı veriye sahip olduğu 2010/11'den bu yana en yüksek sayısına ulaştı. Trabzonspor'un bu rekabette siyah-beyazlı ekibin filelerine gönderdiği son 10 golün sadece biri bu bölgedendi ancak bu gol ilk yarıdaki karşılaşmada geldi (Anastasios Bakasetas).
Beşiktaş forması giyen Cenk Tosun'un Süper Lig kariyerinde en fazla iç saha golü attığı üç takımdan biri Trabzonspor (5; Alanyaspor ve Konyaspor ile birlikte) .
Süper Lig'in 2010/11 sezonundan bu yana Beşiktaş'a karşı en fazla golde pay sahibi olan isim Edin Visca (3 gol & 9 asist). Bosna-Hersekli oyuncu, bu katkıların sadece birini Trabzonspor formasıyla yapabildi (1 gol).
Fernando Santos, Süper Lig kariyerinde çıktığı dört maçın ikisinden mağlup ayrıldı (1G 1B). Beşiktaş tarihinde görev yaptığı ilk beş lig maçının üçünü kaybeden sadece iki teknik direktör bulunuyor: Dorde Milic (1G 1B 3M) ve Milos Milutinovic (2G 3M).

Beşiktaş'ın son maçları

AVKL 14.12 Lugano 0 - 2 Beşiktaş
TSL 21.12 Beşiktaş 1 - 3 Alanyaspor
TSL 25.12 Hatayspor 1 - 2 Beşiktaş
TSL 05.01 Beşiktaş 1 - 3 Kasımpaşa
TSL 09.01 Çaykur Rizespor 0 - 4 Beşiktaş
TSL 13.01 Beşiktaş 3 - 0 Karagümrük
TÜK 16.01 Beşiktaş 4 - 0 Eyüpspor
TSL 20.01 Pendikspor 4 - 0 Beşiktaş
TSL 23.01 Beşiktaş 0 - 0 Adana Demir
TSL 28.01 Sivasspor 1 - 0 Beşiktaş
TSL 04.02 Beşiktaş v Trabzonspor
TÜK 08.02 Antalyaspor v Beşiktaş
TSL 12.02 Kayserispor v Beşiktaş

Trabzonspor'un son maçları

TSL 10.12 Gaziantep FK 1 - 3 Trabzonspor
TSL 19.12 İstanbulspor 0 - 3 Trabzonspor
TSL 23.12 Trabzonspor 1 - 1 Başakşehir
TSL 06.01 Ankaragücü 0 - 1 Trabzonspor
TSL 11.01 Trabzonspor 2 - 1 Samsunspor
TSL 14.01 Antalyaspor 1 - 1 Trabzonspor
TÜK 18.01 Trabzonspor 3 - 1 Manisa FK
TSL 21.01 Trabzonspor 1 - 5 Galatasaray
TSL 25.01 Çaykur Rizespor 1 - 0 Trabzonspor
TSL 29.01 Trabzonspor 2 - 3 Kasımpaşa
TSL 04.02 Beşiktaş v Trabzonspor
TÜK 08.02 Gençlerbirliği v Trabzonspor
TSL 12.02 Trabzonspor v Hatayspor

Onuachu olmadı

Trabzonspor'un Afrika Kupası'na giden yıldızı Paul Onuachu için yönetim, Nijerya'nın alacağı olumsuz sonuca göre hazırlık yaparak tüm uçuş organizasyonlarını ayarlamıştı. Golcü futbolcunun direkt İstanbul'a gelmesi konusundaki çabalar sonuç vermedi. Nijerya, Angola'yı 1-0 yenerek yarı finale yükseldi.

Denswil dönüyor

Eksikler bir bir yeniden takımdaki yerlerini alıyorlar. Stefano Denswil de Beşiktaş karşılaşmasında oynayacak durumda. Teknik direktör Abdullah Avcı hem takım hem de bireysel savunma hatalarına çözüm arıyor. Lider karakterli Stefano Denswil'in dönüşü bir nebze de olsun elini rahatlatacak. 30 yaşındaki Hollandalı futbolcu, sol stoper olarak Kartal'a karşı görev yapacak.

Abdullah Avcı rakamlara güveniyor

Dev derbiye Trabzonspor da Beşiktaş da sıkıntılı olarak giriyor. Bordo-mavililer, siyah-beyazlılar ile deplasmanda oynayacağı maçta sırtını istatistiklere dayamış durumda. Fırtına, Beşiktaş ile dış sahada oynadığı son 6 maçta 2 galibiyet, 4 beraberlik aldı. Hiç kaybetmedi. Abdullah Avcı ve öğrencileri zorlu deplasmanda yine başarılı bir sonuçla çıkmayı planlıyor.

İkili averajı korumak amacında

Trabzonspor ilk devrede evinde Beşiktaş'ı 3-0 yenmişti. İki takım üçüncülük yarışı içinde. Bu yüzden ikili averaj büyük önem taşıyor. Fırtına'nın amacı her zaman olduğu gibi galibiyet olacak. Beraberlik hatta 2 farklı yenilgilerde dahi Trabzonspor sezon sonunda olası puan eşitliğinde ikili averajı elinde tutacak.

Ortada kriz!

Beşiktaş'ta aksilikler üst üste gelmeye devam ediyor. Yaşanan kadro sıkıntısı, sakatların çokluğuyla birlikte Fernando Santos'u kara kara düşündürüyor. Özellikle orta sahadaki eksiklikler Portekizli hocanın keyfini kaçırdı. Amir ve Oxlade-Chamberlain'in sakatlıklarının ardından, Salih Uçan'ın da derbide forma giyemeyecek olması nedeniyle, teknik patron Santos'un elinde bu bölge için sadece Gedson ve Demir Ege kaldı. Portekizli çalıştırıcının orta alanda, defansta görev vermemesi durumunda Necip Uysal'ı; jokerini savunmada görevlendirmesi durumunda ise Gökhan İnler ya da Leicester City'de zaman zaman öl bilero oynayan Amartey'i kullanabileceği ifade edildi.

Abou idmanda

Beşiktaş'ta kadro dışı bırakılan Vincent Aboubakar da takıma geri döndü. Afrika Kupası için ülkesine gittiği gün idmanda sakatlanan ve sadece son maçta 13 dakika şans bulan Kamerunlu forvet, çok uzun bir aranın ardından dün takımla birlikte çalıştı. Aboubakar'ın derbi maçının kadrosunda yer alması beklenmiyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Aydın Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.