Beşiktaş Santos ile ilk maçında Karagümrük'ü ağırlıyor

Beşiktaş Santos ile ilk maçında Karagümrük'ü ağırlıyor
Fernando Santos'u teknik direktörlüğe getiren Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 20'inci haftasında Fatih Karagümrük ile karşı karşıya geliyor. Siyah beyazlılar, Portekizli antrenörün ilk karşılaşmasından 3 puanla ayrılmak amacında.

Bu sezon 5'inci teknik direktörüyle sayfa açan Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 20'inci haftasında Fatih Karagümrük'ü ağırlıyor. Siyah beyazlılar, Fernando Santos'un taraftarlarla ilk kez buluşacağı karşılaşmada güçlü rakibini yenerek yoluna devam etmek amacında. Rize'den farklı mağlubiyetle dönen Kara Kartal'ı tribünde binlerce taraftar destekleyecek.

Beşiktaş Fatih Karagümrük maçı saat kaçta ve hangi kanalda?

Trendyol Süper Lig'in 20'inci haftasında oynanacak olan Beşiktaş Fatih Karagümrük maçı 19.00'da başlayacak. Kritik karşılaşma Bein Sports 1, TOD TV ve beinconnect.com.tr'den canlı yayınlanacak.

Beşiktaş Fatih Karagümrük maçı öncesi son durum

İki ekibin kritik mücadelesi öncesinde Beşiktaş Avrupa kupaları, Fatih Karagümrük ise küme düşme hattında. Kartal, 32 puanla 4'üncü sırada bulunurken kırmızı siyahlılar ise 20 puanla 15'inci basamakta.

Beşiktaş Fatih Karagümrük maçı öncesi istatistikler

  1. Fatih Karagümrük ile oynadığı son beş Süper Lig maçını kaybetmeyen Beşiktaş (4G 1B), bu karşılaşmaların sadece birinde 2+ gol kaydedebildi (Ağustos 2022; 4-1).
  2. Süper Lig tarihinde Beşiktaş'a konuk olduğu bütün maçlarda gol yiyen Fatih Karagümrük (7 maçta 15 gol), tek galibiyetini 2020/21 sezonunda 2-1'lik skorla aldı.
  3. İstanbul takımlarıyla oynadığı son iki Süper Lig maçını kaybeden Beşiktaş, hemşehrilerine karşı üst üste üç mağlubiyetlik son serisini şampiyon tamamladığı 2020/21 sezonunda yaşadı. Siyah-beyazlılar o sürecin son ayağında Fatih Karagümrük'e evinde 2-1 mağlup olmuştu (Mayıs 2021).
  4. İstanbul takımlarına konuk olduğu son iki Süper Lig maçını kaybeden Fatih Karagümrük, aynı sezon içinde daha uzun bir mağlubiyet serisini ligden son kez düştüğü 1983/84'te yaşadı (4M).
  5. Evinde oynadığı son üç Süper Lig maçından puansız ayrılan Beşiktaş, lig tarihinde seyircisi önünde üst üste dört mağlubiyet almadı.
  6. Süper Lig'deki dört maçlık puan hasretini Kayserispor'u yenerek sonlandıran Fatih Karagümrük, bu sezon ilk kez üst üste iki karşılaşmadan galibiyetle ayrılmak istiyor.
  7. Beşiktaş bu sezon ilk golü yediği Süper Lig maçlarının sadece birini kazanırken (1B 5M), Fatih Karagümrük açılış golünü kalesinde gördüğü hiçbir karşılaşmadan galibiyet çıkaramadı (1B 8M).
  8. Son üç Süper Lig maçında toplam dört gol atan Semih Kılıçsoy, Opta'nın bu veriye sahip olduğu 2007/08 sezonundan bu yana Burak Yılmaz'ın (Mart-Nisan 2019 arasında altı maç) ardından Beşiktaş formasıyla üst üste dört karşılaşmada fileleri havalandıran ikinci Türk oyuncu olmak için sahaya çıkıyor.
  9. Süper Lig tarihinde hat-trick yapan ilk İsveçli olan (vs Kayserispor) ve bu sezon dört gole ulaşan Marcus Rohden, daha fazla lig golü attığı son sezonu Elfsborg formasıyla 2015'te yaşadı (İsveç Ligi'nde yedi gol).
  10. Fernando Santos, Slaven Bilic'ten (Ağustos 2013 vs Trabzonspor) bu yana Beşiktaş'ın başında çıktığı ilk Süper Lig maçından galibiyetle ayrılan ilk yabancı teknik direktör olmak istiyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.