Beşiktaş'ın almadığı Elayis Tavşan performansıyla Ghezzal ve Gökhan Töre'den 4 kat fazla katkı verdi

Beşiktaş'ın almadığı Elayis Tavşan performansıyla Ghezzal ve Gökhan Töre'den 4 kat fazla katkı verdi
Beşiktaş ile mayıs ayından itibaren adı anılmaya başlayan ve kadroya katılması konusunda girişimler yapılan Elayis Tavşan performansıyla herkesi kendine hayran bırakıyor. Siyah beyazlıların transferini gerçekleştirmediği Türk futbolcu Larin hariç hücum hattındaki herkesten fazla gol atmayı başardı. Kendi mevkisindeki Ghezzal ve Gökhan'dan tek başına 4 kat daha fazla katkı verdi.

Alternatifi bol ve önemli isimlerin yer aldığı bir kadro oluşturma yolu ile sezon başlayan Beşiktaş'ta sağ kanat için Ghezzal'ın yedeği olarak Gökhan Töre ile sözleşme yenilenmişti. Kara Kartal bir süre ilgilendiği ve girişimlerde bulunduğu Elayis Tavşan için 2 milyon euro istenmesi ve Sergen Yalçın'ın da tercihini Töre'den yana kullanmasıyla transferden vazgeçmişti. Ancak 20 yaşındaki oyuncu şu ana kadar gösterdiği performansla herkesi şaşırttı. Genç futbolcu siyah beyazlıların Cyle Larin hariç hücum hattındaki isimlerin hepsinden daha fazla rakip fileleri havalandırdı.


 

Yüzde 31,25'lik katkı

Bu sezon yükseldiği Eredivisie'de 12'inci hafta itibarıyla 7. sırada bulunan Gelderland temsilcisinde Ali Akman ile forma giyen Elayis Tavşan, attığı 5 golle ön plana çıkmayı başardı. Toplamda 16 kez gol sevinci yaşayan takımına yüzde 31,25 katkıda bulunan Tavşan transfer edildiği takdirde Türk oyuncu statüsünde de forma giyecekti. Sağ kanat ve ikinci fovet olarak görev yapabilen genç futbolcunun aksine siyah beyazlıların hücum hattı sönük bir istatistik elde etti. Sadece Larin kendisi ile eşit sayıda gol attı.

elayis tavşan
Elayis Tavşan Eredivisie'de ayın yeteneği ödülünü de kazandı


Beşiktaş'ın ileri hattaki oyuncularının attığı goller
Michy Batshuayi: 4
Kenan Karaman: 0
Rachid Ghezzal: 1
Güven Yalçın: 3
Gökhan Töre: 0
Kevin Nkoudou: 2
Cyle Larin: 5


Burak Zihni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.