Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü kim olacak? 3 isim gündemde

Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü kim olacak? 3 isim gündemde
Dün akşam Luagno'ya karşı 2-0 öndeyken son 10 dakikada yediği gollerle sahadan 3-2 mağlup ayrılan Beşiktaş'ta Şenol Güneş görevinden istifa etti. Deneyimli çalıştırıcının yerine kimin geleceği konusunda ise 3 isim gündemde.

İkinci kez geldiği Beşiktaş ile bu kez uzun süreli bir çalışma ortamı bulamayan Şenol Güneş, dün akşam oynanan Lugano maçında alınan mağlubiyetin arından Tüpraş Stadyumu'nda yönetimle tam 4 saat süren bir toplantı yapmıştı. Tecrübeli çalıştırıcının az önce görevinden istifa ettiği siyah beyazlı kulüp tarafından duyuruldu. Sezon başından bu yana bir türlü istenen seviyeye gelinememesi ve yapılan transferlerden dolayı eleştirilen Güneş'in yerine kimin koltuğa oturacağı da merak konusu oldu. Gündemde 3 isim var. İşte detaylar...

41 maça çıktı

Geçen sezon Valerien Ismael'den boşalan teknik direktörlük görevine getirilen Şenol Güneş, ikinci döneminde 41 maça çıktı. 28 kez sahadan galip ayrılan tecrübeli çalıştırıcı 7 defa beraberlik alırken rakiplerine 6 karşılaşmada boyun eğdi. Son oynanan Lugano mücadelesinde 2-0 önde olmasına rağmen üstünlüğünü koruyamamasının ardından görevinden istifa etti.

Yıldızlar geldi ama oyun yok

Beşiktaş bu sezon birçok yıldız oyuncuyu kadrosuna kattı. Toplamda 17 milyon euro harcadı. Milot Rashica, Bakhtiyor Zaynutdinov , Jean Onana, Arthur Masuaku, Tayfur Bingöl, Emrecan Bulut bonservisleri ile imza atarken Daniel Amartey, Ante Rebic, Alex Oxlade- Chamberlain, Eric Bailly ve Gökhan İnler de serbest statüden takıma katıldı. Bu kadar takviyenin ardından önemli başarıları hedeflendi ancak beklenen olmadı.

Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü kim olacak?

Güneş'in istifasının ardından en çok sorulan soru bu oldu. Sezon başında yardımcısı olarak takıma kazandırdığı Burak Yılmaz'ın durumu henüz net değil. Olay sıcak ve hem uzun süre çalıştığı hem de kendisine bu denli parlak bir kariyer kapısı açtığı hocasına vefa kounsunda bir karar vermek için süre isteyebilir. Baba gibi gördüğü deneyimli antrenör ile görüşmesi bekleniyor. Sivasspor sonrası takım çalıştırmayan ve dün de Lugano maçını tribünden takip eden Rıza Çalımbay da Beşiktaşlı olması nedeniyle gündeme gelebilir. Diğer yandan Sergen Yalçın iddiaları var ancak yönetimle yaşananların ardından imza atmasına pek sıcak bakılmıyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.