Beşiktaş'ta bu sezon alınan 2 futbolcudan zarar 14 milyon euro!

Beşiktaş'ta bu sezon alınan 2 futbolcudan zarar 14 milyon euro!
Fenerbahçe'ye 3-1 kaybeden Beşiktaş'ta 5 futbolcu kadro dışı bırakıldı. Bu isimler arasından 2'si sezon başına kadro dışı bırakılmıştı. Siyah beyazlıların altına imza attığı toplam maliyet ise 14 milyon euro olarak göze çarpıyor

Trendyol Süper Lig'de şampiyonluk hedefiyle sezona merhaba diyen Beşiktaş, ezeli rakipleri Fenerbahçe ve Galatasaray'ın gerisinde kalarak umutlarını yitirmişti. Alınan futbolcuların birçoğundan katkı sağlanamamasının yanı sıra mevcut isimlerin de formsuzluğu, Fenerbahçe derbisi sonrasında kadro dışı kararlarını da beraberine getirdi. 5 oyuncu hakkında yapılan açıklama ile birlikte yaz aylarında takıma katılan iki isim artık antrenmanlarını bireysel olarak sürdürecek. Bir de bu işin mali yönü var. Tablo hiç iç açıcı değil. Özellikle yeni gelenlere toplam ödenecek para 14 milyon euro.

5 futbolcu kadro dışı

Beşiktaş Kulübü üst üste alınan kötü sonuçların ardından kadroda radikal bir karara gitti. Siyah-beyazlı ekipte 5 futbolcu kadro dışı bırakıldı.

Beşiktaş'tan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Futbol A Takımımızdan 5 oyuncumuz kadro dışı bırakılmıştır. Futbol Takımları Genel Koordinatörümüz Samet Aybaba; Vincent Aboubakar, Valentine Rosier, Eric Bailly, Rachid Ghezzal ile Jean Onana'nın performans düşüklüğü ve takım içindeki uyumsuzlukları nedeniyle kadro dışı bırakıldığını açıklamıştır. Yeni kadro yapılanmasıyla ilgili çalışmalarımız devam etmektedir. Kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız."

Onana'ya 4.2 milyon euro

Fransa'da orta saha arayışında bulunan ancak ön liberoda da forma giyebilen bir isim alan Beşiktaş, Jean Onana için Lens'e 4.2 milyon euro ödeme sözü verdi ve anlaşmalar yapıldı. Oyuncuya da 1.5 milyon eurodan toplamda 6 milyon euro maaş taahhüt edildi. Toplamda 10.2 milyon euroluk maliyet ortaya çıktı. Eğer Afrika asıllı oyuncu kontratının sonuna kadar takımda kalırsa bu parayı her sezon alacak.

Sakatlıktan kurtulamayan Bailly'e 3.5 milyon euro

Beşiktaş Afrikalı futbolcu almayı planlamadığı dönemde Manchester United'dan ayrılan Eric Bailly ile de anlaştı. Fildişili oyuncuya kimi kaynaklara göre 3.5, bazılarına göre ise 3.8 milyon euro maaş ödemesi yapılacak. Sözleşmesinin 1+2 yıl yapılması ise kulübün şansına olmuş gibi gözüküyor. Çünkü hem sakatlık hem de formsuzluk sonrası deneyimli futbolcu kadro dışı bırakılan isimler arasında yer aldı. Onana ile birlikte toplam maliyet ise 14 milyon euroyu bulacak.

"BEŞİKTAŞ'TA 50 KUPA KALDIRIRIM" DEMİŞTİ

Beşiktaş'ta çalışması halinde şampiyonluklar kazanacağını iddia eden Çalımbay, Hürriyet'e verdiği röportajda "Beşiktaş'ta çalışsam 50 kupa kaldırırım. Sivas'ı Avrupa'ya götürmüşüm, Türkiye'ye puanlar kazandırmışım. Türkiye Kupası'nı da aldık. Tarihinde olmayan şeyler. Onları başaran bir kişi daha iyi kadrolarla, imkanlarla daha büyüğünü başarabilir. Mevcut Beşiktaş kadrosu şampiyonluğa oynayacak bir kadro. Bu arkadaşlarımızın yüzde 80'i 90'ı hazır gelmemiş. Bizim en önem verdiğimiz şeydir o. Hazırlık döneminde oyunculara farklı yüklemeler yaparız. Alınan oyuncuların kariyerleri çok iyi ama fizik olarak hazır olmayan arkadaşlar var. Beşiktaş takımı ne ligden ne şampiyonluktan kopar." ifadelerini kullanmıştı. Deneyimli teknik adam ligde çıktığı 4 maçta 1.7 puan ortalaması yakalarken 2 galibiyet, 1 mağlubiyet ve 1 beraberlik almıştı. UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde ise Club Brugge karşısında 5-0'lık hezimet yaşadı.

İlgili Haberler

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.