Beşiktaş'ta yaprak dökümü başlıyor! 3 ayrılık birden...

Beşiktaş'ta yaprak dökümü başlıyor! 3 ayrılık birden...
Bu sezon istediği sonuçları alamayan Beşiktaş'ta transfer rotası da belli oluyor. Diğer yandan gidecek isimler belirlenmeye devam ederken takımdan ayrılacak ilk 3 futbolcu ortaya çıktı.

Sezona iddialı transferler yaparak giren ve şampiyonluk hedefi koyan Beşiktaş, üst üste aldığı kötü sonuçlarla zirveden uzaklaştı. son 3 maçından yenilgiyle ayrılan ve dördüncülüğü de tehlike altında olan siyah beyazlılarda başta Fernando Santos olmak üzere birçok futbolcu eleştirilerin odağında. Farklı hocalarla denenen yeni sayfa açma düşünceleri de henüz karşılık bulmadı. Ayrıca kontratı bitecek iki yıldızın yanı sıra yazın kulübe imza atan bi oyuncunun ayrılacağı öğrenildi.

Teklif yapılmadı

Beşiktaş yeni sezon transfer çalışmalarına devam ediyor. Özellikle taraftarın da yakından ilgilendiği iç transfere yönelen Başkan Hasan Arat ve ekibi, Salih Uçan ve Cenk Tosun'un durumunu netleştirmek istiyordu. En son 1 ay önce yapılan görüşmede iki futbolcunun menajerine "Size yeni rakam söyleyeceğiz" ifadelerinin ardından herhangi bir temas sağlanmadı. Bunun üzerine hem Salih hem de Cenk takımdan ayrılabilmek için başka teklifleri değerlendirme kararı aldı.

Cenk'e talipler var

Bu sezonki performansıyla hayal kırıklığı yaratan Cenk Tosun için Almanya ve Amerika Birleşik Devletleri ligi MLS'ten talipler bulunuyor. Son oynadığı 11 maçta sadece 1 gol atan ve sakatlanmaya yatkın bir futbolcu olarak görülen milli yıldızla yeni bir kontrat yapmanın riskini de değerlendiren yönetim buna göre hareket edecek. Ancak Cenk bugüne kadar kulübünden yana aldığı tavrın ardından herhangi bir öneri gelmemesi üzerine yeni maceraya sıcak bakıyor.

Euro dert oldu

Ahmet Nur Çebi döneminde alınan ve düşük performanslarına rağmen yüksek ücret kazanan futbolcular iki yıldız için sorun oldu. İstikrarlı şekilde forma giymelerine rağmen TL üzerinden sözleşme konusunda daha önce öneri alan milli futbolcular için büyük bir sorun teşkil ediyor. Kadroya giremeyen yıldızların bulunduğu siyah beyazlılarda bu durum görüşmelerin önünü kesti.

Rebic ile anlaşmalı ayrılık

Beşinci teknik direktörü Fernando Santos'un da gözüne giremeyen Ante Rebic ile gelecek sezon sonunda bitecek sözleşmesi için görüşme yapılacak. Garanti ücret ve imza parasıyla 2.8 milyon euro civarında maaş alan Hırvat futbolcu hem antrenman hem de maç performanslarıyla büyük bir hayal kırıklığı ve pişmanlık yaratırken yönetim de çözüm yolu arıyor. İtalya'dan talipleri olduğu iddia edilen deneyimli kanat oyuncusu ile fesih görüşmesi yapılacak. Hedef kalan maaştan en az hasarla kurtulabilmek.

İlgili Haberler

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.