Bir şehrin efsanesi olacaktı, istenmeyen adam ilan edildi

Bir şehrin efsanesi olacaktı, istenmeyen adam ilan edildi
Beşiktaş ile geçirdiği başarılı kariyeri sonrasında Milan'a transfer olan Jose Sosa, Trabzonspor'da da adından söz ettirmeyi başarmıştı. Her ne kadar 1.5 yılı durağan olsa da sonraki süreçte Ünal Karaman'ın etkisiyle şampiyonluk mücadelesine getirdiği kulübünde kahraman olarak görülen Arjantinli maestro şimdi ise Fenerbahçe'de istenmeyen adam ilan edildi.

Dönemin başkanı Muharrem Usta'nın 3.4 milyon euro bonservisin yanı sıra 3 milyon euronun üzerinde yıllık maaş ile transfer ettiği Jose Sosa, Trabzonspor'daki ilk sezonunda beklenen seviyede bir performans sergileyemedi. Sakatlığının da bunun etkisi oldu. Ünal Karaman'ın gelişi sonrasında yeniden yapılanmaya giren bordo mavililerin yeni lideri olarak belirlenmişti. Arjantinli orta saha oyuncusu kendini yavaş yavaş göstermeye başladığı sezonun ikinci yarısında önemli bir katkı sağlamıştı. Arkasına aldığı rüzgarı devam ettiren ve Sörloth, Sturridge, Nwakaeme gibi isimlerle adeta resital sunan deneyimli futbolcu herkesi etkilemeyi başardı. Trabzon şehri ve il dışında yaşayan Trabzonsporlular için efsane haline gelecekti. Şampiyonluk Başakşehir'e kaptırıldı. Sözleşmesinin sona ermesine kısa süre kala yönetimle arasında gerçekleşen görüşmelerden sonuç alınamadı ve Fenerbahçe'ye imza attı.  Taraftarların da çok sevdiği Sosa da birçok isim gibi kariyerini İstanbul'da devam ettirme kararı verdi.



Artık istenmiyor!

Başarısızlığı ile Fenerbahçelileri adeta çileden çıkaran Ali Koç'un kadroya kattığı Jose Sosa koronavirüs ile sarı lacivertlilerdeki kariyerine başladı. Takımda fazla transfer yer alması ve oyun planı oturtma konusunda yaşanan problemler onu da etkiledi. Birçok teknik direktör değişikliği de kulübün istikrarını sekteye uğrattı. Bu süreçte tecrübeli futbolcu yedek kulübesine mahkum oldu. Son karşılaşmada ise oyundan çıkarken ıslıklandı. Sezon sonunda da ayrılmasına kesin gözle bakılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.