Bodrum'da çocukların spor yapma hakkı ellerinden alındı

Bodrum'da çocukların spor  yapma hakkı ellerinden alındı
Cumhurbaşkanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı'nın, “Okul spor salonları, sportif faaliyetler için ücretsiz kullanılacaktır” kararına rağmen Bodrum'da sporular, spor salonundan çıkarıldı. Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe'nin bu uygulamasını eleştireb vatandaşlar, “Çocukların spor yapma hakkı ellerinden alınamaz. Bu karardan ivedilikle vazgeçilmelidir” dedi

Bodrum'da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün aldığı karar vatandaşları kızdırdı. Cumhurbaşkanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı'nın, “Okul spor salonları, sportif faaliyetler için ücretsiz kullanılacaktır” kararına rağmen, Bodrum'da farklı bir uygulamaya gidildi. Vatandaşların yaptığı açıklamaya göre Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, sporcuları spor salonundan çıkarma kararı aldı ve spor yapmalarını engelledi.

Bin 500 sporcu mağdur edildi

Bin 500 sporcunun alınan kararla birlikte mağdur olduğu belirtilirken, konuyla ilgili yazılı bir açıklamada yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Bodrum’da okul spor salonlarını kullanan 9 spor kulübü ve yaklaşık 1500 lisanslı sporcu, lig müsabakaları devam ederken, okul spor salonlarından çıkarılmış, hazırlık yapma, antrenman yapma şansları ellerinden alınmıştır  Bodrum İlçesi’nde biri Bodrum Belediyesi’ne; biri Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne ait olmak üzere toplam iki adet kapalı spor salonu mevcuttur. Bu salonların kullanımı öncelikli olarak deplasmanlı lig takımlarına verilmektedir. Bu nedenle alt yapılarda sporcu yetiştiren Bodrum’daki Spor kulüplerinin 6 farklı yaş kategorilerinde müsabakalara çıkan kız ve erkek takımlarının adı geçen iki salonda antrenman yapabilmeleri mümkün olamamaktadır. Çocuklarımız kendi ikamet adreslerine en yakın ve güvenli ortam olan Okul Spor Salonlarında, Türkiye Voleybol Federasyonu’nun tescil ettiği Voleybol Antrenörleri tarafından yetiştirilmektedirler. Bu uygulama ile çocuklarımız spordan uzaklaştırılmakta, voleybol sporu için sporcu yetiştirmenin önünü kapatılmaktadır. Bu karardan ivedilikle vaz geçilmesini istiyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum