Burak Yılmaz yeni bir rekor kırabilecek mi!

Burak Yılmaz yeni bir rekor kırabilecek mi!
Daha önce 2011-2012 sezonunda Trabzonspor formasıyla rekor kırarak gol krallığına ulaşan Burak Yılmaz, beş sezon sonra geri döndüğü takımındaki performansını her geçen gün daha da yukarı çekiyor. Son 4 maçta rakip fileleri 6 kez havalandıran golcü oyuncu yeni rekora da göz kırpıyor.

Sezon başında Çin'in Beijing Guoan kulübünden bordo-mavili ekibe dönen Burak Yılmaz, 15. hafta sonunda forma giydiği 12 lig maçında 13 golle takımının en skorer ismi olurken, gol krallığında da iddiasını sürdürdü. Sakatlıklar nedeniyle ligin 3 maçında forma giyemeyen, bir maçı da yarıda bırakan golcü futbolcu, toplam 12 maçta 996 dakika görev yaptı. 2011-2012'nin 15. haftasını 13 golle geride bırakan Burak, Kasımpaşa maçında attığı golle bu sezon da aynı haftada aynı sayıda gole ulaşmayı başardı.

GOMİS'İN ARDINDA İKİNCİ
2011-12'de 33 golle, son 20 yılda, bir sezonda ligde en fazla gol atan oyuncu unvanını elinde bulunduran 32 yaşındaki forvet oyuncusu, 14 gollü Galatasaraylı Bafetimbi Gomis'in ardından krallık yarışında ikinci sırada yer alıyor.

25 puanın 17'sine katkı
BURAK; Konyaspor, Başakşehir, Alanyaspor, Osmanlıspor, Antalyaspor maçlarında ikişer, Fenerbahçe, Sivasspor ve Kasımpaşa sınavlarında birer olmak üzere, 13 gol attı. Bordo-mavililer, milli yıldızın gol attığı 8 maçta 5 galibiyet, 2 beraberlikle 17 puan elde etti. Fırtına'nın topladığı 25 puanının 17'sine Burak katkıda bulundu.

Son 4 maçta 6 gol attı
Burak, Trabzonspor'un ligde galip geldiği son 4 maçta attığı 6 golle takımının çıkışa geçmesini sağladı. Tecrübeli forvet, bordo-mavililerin sahasında Osmanlıspor'u 4-3, Antalyaspor'u 3-0 yendiği maçlarda ikişer, Sivasspor'u 2-1, Kasımpaşa'yı 3-0 yendiği karşılaşmalarda da birer gol attı. Burak, takımın 31 golünün 13'ünü kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.