Burak Yılmaz’ın olay yaratan açıklamalarına ceza geldi mi?

Burak Yılmaz’ın olay yaratan açıklamalarına ceza geldi mi?
Beşiktaş’ın eski teknik direktörü Burak Yılmaz’ın geçtiğimiz hafta hakemler hakkında yaptığı olay yaratan açıklamalarla ilgili PFDK kararını verdi.

Beşiktaş’ın görevi bırakan eski teknik direktörü Burak Yılmaz geçtiğimiz hafta Antalyaspor’a mağlup oldukları lig maçının ardından çok konuşulan açıklamalarda bulunmuştu. Hakem kararlarını eleştiren Yılmaz’ın açıklamaları sırasında sarf ettiği “Hamına da mamına da sözleri” ise günlerce konuşulmuştu. O konuşmalar nedeniyle Burak Yılmaz, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK)’na sevk edilmişti. PFDK Yılmaz’ın 5 Kasım günü yaptığı açıklamalarla ilgili kararını bugün açıkladı.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun 16 Kasım Perşembe günü yaptığı toplantıdan çıkan sonuca göre, Burak Yılmaz’ın hakemler hakkında yapılan açıklamaları için cezaya yer olmadığına karar verildi.

İşte PFDK’nın açıkladığı kararın ilgili bölümünde yer alan ifadeler:

“BEŞİKTAŞ A.Ş. antrenörü BURAK YILMAZ hakkında, Hakem ve Diğer Müsabaka Görevlileri Hakkındaki Açıklamaları nedeniyle Kurulumuza sevk yapılmış ise de; isnat olunan disiplin ihlalinin unsurları oluşmadığından CEZA TAYİNİNE YER OLMADIĞINA,.11.2023 tarih ve 27 sayılı toplantısında almış olduğu kararlar”

Burak Yılmaz ne demişti?

Süper Lig'in 11. haftasında Antalyaspor’a 3-2 mağlup oldukları maçın hemen ardından basın mensuplarının karşısına çıkan Burak Yılmaz, karşılaşmanın hakemi Yaşar Kemal Uğurlu'ya sert sözlerle yüklenmişti.

“Hamına da mamına da!”

Yılmaz açıklamalarında; “Geçen hafta oldu, bu hafta oldu. Fenerbahçeliler hakemi söylüyor, Trabzonsporlular hakemi söylüyor, Galatasaraylılar hakemi söylüyor. E bize yapılanlar ortada. Nasıl olacak abi, nasıl olacak yani! Keyfine göre 2 hafta maç verme, 2 hafta sonra ver. Beşiktaş'ın penaltısını vermemek bu kadar kolay mı? Bu kadar mı kolay! Bu nedir? Biz inanıyoruz, güveniyoruz. Yabancı hakem diyorlar, biz 'Hayır bizim insanımız' diyoruz. Keyfine göre bir maç bizi doğra. Hamına da mamına da! Bize yapılanları görüyorsunuz. Bu nedir abi ya, bu nedir ya! Beşiktaş'ta kaos var, biz de vuralım. Beşiktaş'ta kaos falan yok abi. Bu nedir!"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.