Burak Zihni'den İran basınına Allahyar Sayyadmanesh ve Mustafa Denizli değerlendirmesi

Burak Zihni'den İran basınına Allahyar Sayyadmanesh ve Mustafa Denizli değerlendirmesi
Gazetemizin spor muhabiri Burak Zihni, İran'ın en büyük haber ajanslarından Tasnim için Mustafa Denizli ve Allahyar Sayyadmanesh transferlerini değerlendirdi.

İkinci kez İran macerasına başlayam Mustafa Denizli ile Fenerbahçe'ye transfer olan Allahyar Sayyadmanesh'i değerlendiren Burak Zihni; "Denizli kendini ispat etmek istiyor. Allahyar ise transferlere rağmen yılmamalı. Kendisini kadro için hazırlamalı ve çok çalışmalı. Yetenekli bir oyuncu" ifadelerini kullandı.

Perspolis ve Esteghlal ile savaşacak
İran'da iki ekibin hakim olduğu bir lig izlendiğini belirten Burak Zihni; "Mustafa Denizli Türkiye'nin yetiştirdiği en iyi teknik direktörlerden bir tanesi. Zaman zaman başarsızılıklar da yaşasa bu durum hiç değişmedi. Fatih Terim ve Şenol Güneş ile hep en tepedeki yerini aldı. Türk milli takımı için de çok değerli bir insan. Oyuncularına baba gibi yaklaşır, onları oğlu olarak görür. Hücum futbolunu sever. İran'da dah önce çalıştı. Bu coğrafyaya yabancı değil. Havasını suyunu iyi biliyor. Daha önce başaramadığını bu kez gerçekleştirip kendini kanıtlamak istiyor. Türklerin çok sayıda yaşadığı Tebriz'de bunun olmasını Türkiye de çok ister. Orada bir elçimiz kendisi ve insanların ondan beklentileri var. Her hafta dolu tribünler önünde sınav verecek. Kasımpaşa'da böyle bir durum söz konusu değildi. Çok büyük bir avantaj onun için. Tractor bu sezon yapılan transferlerle daha da iddialı konumda. Perspolis ve Esteghlal hegamonyasını umarım yener ve bayrağımızı gururla dalgalandırır." dedi.

Çalışmalı ve formayı almalı
Allahyar'ın Fenerbahçe için büyük bir şans oldunu dile getiren Zihni; "Öncelikle buraya transfer olmasından çok mutluyum. İranlı gençlerin burada şans bulmasını çok önemsiyorum milli takım için. İran Asya'nın en büyük futbol ülkelerinden birisi. Ve her dönem de böyle oldu. Müslüman bir ülke ile yurt dışı kariyerine başlaması onun için çok iyi oldu. İstanbul gibi bir yerde yaşayacak. Birçok milletten ve dinden insan yer alıyor ancak Müslümanlar burada çok hakim. Şehrin güzelliği insana yaşam enerjisi katıyor. Sosyal açıdan da inanılmaz özellikleri var. İlk etapta kaliteli bir yaşamı cebine koydu Allahyar. Sportif açıdan bakacak olursak da Allahyar Sayyadmanesh'in birçok maçını izledim. Santrafor oynamasının yanısıra santraforu da besleyen ikinci forvet rolüne de bürünebiliyor. Geride kalan sezonda bu konuda çok büyük sıkıntı çektiler ve düzenli golcüleri olmadığı için de haftalarca küme düşme hattındalardı. Fenerbahçe alabileceği en iyi isimlerden birini transfer etti. İran pazarına girmenin yolunu Majid Hosseini'nin açtığını düşünüyorum. İran'dan gelen futbolcular hem ucuz bonservisli hem de düşük yıllık maaşlarıyla avantaj. Performans sağlamaları takdirde önemli gelir kaynağı. Bu sezon kulüp önemli oyuncuları kadrosuna kattı. Devamı da gelecek. Allahyar sonuna kadar çalışmalı ve formayı almalı. Hakkında kiralanması yönünde haberler okudum ama kesinlikle kendisini ilk 11 için hazırlamalı. İnanıyorum başarılı olacak." ifadelerini kullandı.

Haber linkine tıklayarak ulaşabilirsiniz

mustafa denizli allahyar sayyadmanesh

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum