Büyükçekmece - Beşiktaş maçında tribünler karıştı

Büyükçekmece - Beşiktaş maçında tribünler karıştı
Tahincioğlu Basketbol Ligi'nin son haftasında Beşiktaş Sompo Japan'ı evinde ağırlayan Demir İnşaat Büyükçekmece'de tribünlerin çıkardığı olay sebebiyle karşılaşmaya ara verildi. Pota arkasındaki bir grup salondan ayrılırken camları da kırdı.

Çarşamba günü Muratbey Uşak deplasmanında aldığı kritik galibiyetle ligde kalmayı garantileyen Demir İnşaat Büyükçekmece daha önce play-offlarda yer almayı garantileyen Beşiktaş ile Gazanfer Bilge Spor Salonu'nda karşı karşıya geldi. Kıran kırana geçen mücadeleyi siyah beyazlılar 59-72 kazandı ve normal sezonu galibiyetle tamamladı.

Karşılaşma öncesinde karşı tribün ve takıma küfürler eden pota arkasındaki grup bu tavrını maç boyunca sürdürdü. Anneler Günü'nün de frenleyemediği taraftarlara polis müdahalede bulundu ve maç bu esnada durdu. Karşılaşmaya ara verilirken salondan çıkarılan grup salondaki camlardam bazılarını kırdı.

Adı Büyükçekmeceliler olan gruptan şu açıklama geldi;
"Üzerimize oynanan oyunları bozacağız. Bugün yaşanan tatsız olaylardaki en büyük etken olan Büyükçekmece Asayiş Şube Amiri'ne kim dur diyecek? Sadece basketbol müsabakalarında değil, sokakta da üzerimize baskı kurma çabaları ve anlayışsız tavır için olmasına ne zaman biri çıkıp da engel olacak? Taraftar grubumuz dik duruşunu daima koruyacaktır. Bu haksızlığa karşı bütün siyasi büyüklerimizi göreve davet ediyoruz. Sözümüz şahıslaradır, emniyet teşkilatına değil. Herkes gider, biz kalırız."

demir inşaat büyükçekmece taraftar grubu

Olayların yaşanmasına kısa bir süre kala gerginliğin artmaması için Demir İnşaat Büyükçekmece yöneticileri de büyük çaba sarf etti. 2018 yılının spor ve gençlik yılı ilan edildiği Büyükçekmece'de tribünlerdeki gerilim, diğer taraftarlara da büyük şaşkınlık ve üzüntü yaşattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.