Büyükçekmece'de dev maç

Büyükçekmece'de dev maç
Tahincioğlu Basketbol Ligi'ne iki galibiyet alarak başlayan Arel Üniversitesi Büyükçekmece bu sezon Anadolu Efes'e kaybettiği Cumhurbaşkanlığı Kupası sonrasında çıktığı tüm maçlarını kazanan Fenerbahçe'yi ağırlıyor. Sarı lacivertliler karşısında bir zafer daha elde etmek isteyen lacivert beyazlıların kritik mücadelesi yarın 20.00'de başlayacak ve Tivibuspor'dan yayınlanacak.

Gazanfer Bilge Spor Salonu'nda üst üste oynayacağı dört maçın ilkini geçen hafta Sakarya'ya karşı kazanan Arel Üniversitesi Büyükçekmece Basketbol'un yarınki rakibi Fenerbahçe. Euroleague'de Litvanya'dan Zalgris Kaunas galibiyetiyle dönen sarı lacivertlileri yenmek amacında olan lacivert beyazlılar İstanbul derbisi için tüm hazırlıklarını tamamladı. Bu sezon Amerika menşeli oyuncuları tercih eden Büyükçekmece temsilcisinde beş isim de ilk iki haftada verdikleri katkılarla ön plana çıktı. Üç sayılık çizgisi ardından ve pota altındaki üstünlükleriyle rakiplerine şans tanımayan beş yıldız bugünkü karşılaşmada da takımlarının kozu olacak.

İkinci galibiyet peşinde
Rakibi Fenerbahçe ile yarın 8. kez karşı karşıya gelecek olan Arel Üniversitesi Büyükçekmece ikinci defa kazanmak için mücadele verecek. Daha önce oynanan 7 karşılaşmadan 6 galibiyet çıkaran sarı lacivertlilere karşı evindeki 3 maçta 1 kere kazanma başarısı gösteren lacivert beyazlılar üst üste 3. zafer için de parkede olacak.

Devin Williams faktörü
Tahincioğlu Basketbol Ligi'nin geride kalan iki haftasında performansıyla dikkat çeken Devin Williams yine pota altında takımının başarısı için ter dökecek. Banvit ve Sakarya maçlarında rakipleirne karşı adeta orantısız güç haline gelen Amerikalı pivot 36,2 dakika, 21,5 sayı, 16 ribaund ve 1,5 asist ortalamaları ile oynadı. Serbest atışta da %76 isabet yakaladı.

Eldridge ve Hayes tanıyor
Büyükçekmece ekibinin yarınki maçta saha içini yönetecek iki isim Hayes ve Eldridge olacak. Fenerbahçe'yi en iyi tanıyan iki Amerikalı oyuncu defalarca sarı lacivertlilere karşı mücadele verdi. Özellikle Eldridge Türkiye'deki kariyerinde oynadığı Karşıyaka, Trabzonspor ve Büyükçekmece maceralarında onlarca sayı kaydetti.

Sayı kralları Büyükçekmece'de
Basketbol Ligi'nin iki haftadaki sayı krallığı yarışında iki Büyükçekmeceli oyuncular dikkat çekiyor. Quim Colom Barrufet'in 58 sayı ile lider olduğu sıralamada 43 sayı kaydeden Devin Williams 43 sayı ile ikinci, Kenny Hayes de 38 sayı ile üçüncü sırada bulunuyor. Ayrıca Arel Üniversitesi Büyükçekmece takım olarak ilk iki haftada kaydettiği 173 sayı ve 86.5 ortalamayla birinci sırada.

Biletler Biletway'de
Gazanfer Bilge Spor Salonu'nda yarın akşam oynanacak olan Arel Üniversitesi Büyükçekmece Basketbol – Fenerbahçe karşılaşmasının biletleri biletway.com'da satılıyor. 29 liradan taraftarlara sunulan biletlere yoğun ilgi olduğu ve salonun bu akşam tamamen dolacağı öğrenildi. Oyuncular ve teknik heyet de kendilerini desteklemeye gelen binlerce kişi önünde daha da motive olup büyük bir galibiyet elde etmek amacında. Burak Zihni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.