Büyükçekmece'nin kaderi İstanbul'da çizilecek

Büyükçekmece'nin kaderi İstanbul'da çizilecek
Gazanfer Bilge Spor Salonu’nda oynadığı Anadolu Efes ve Galatasaray Odeabank maçlarında galibiyeti kılpayı kaçıran Demir İnşaat Büyükçekmece’yi zorlu mücadeleler bekliyor. Mavi beyazlılar Pınar Karşıaya ile başlayacak olan kalan 9 haftalık dilimi evinde Beşiktaş ile tamamlayacak. Belirleyici mücadeleler ise İstanbul'da oynanacak.

Anadolu Efes’e karşı 37-38 dakika oyuna ortak olan ancak sonrasını getiremeyen Demir İnşaat Büyükçekmece geçen hafta Gaziantep Basketbol karşısında dağılmıştı. 20 sayılık farkın ardından dün evinde Galatasaray Odeabank’ı ağırlayan Büyükçekmece temsilcisi yine aynı sonla karşılaştı. Wright ve Walker’ın sürüklediği mavi beyazlılar çekişmeli geçen maçtan yenik ayrılarak son 9 haftaya kritik bir tabloyla girdi.

İçerde yangın var
Aldığı 7 galibiyet 14 mağlubiyetle 12. sırada bulunan mavi beyazlılar ligin son döneminde oynayacağı zorlu fikstürle dikkat çekiyor. Özellikle evinde ağırlayacağı rakiplerden alacağı sonuçların belirleyici olması beklenen Demir İnşaat Büyükçekmece; Fenerbahçe Doğuş, Trabzonspor Basketbol, Darüşşafaka, TOFAŞ ve Beşiktaş Sompo Japan ile karşılaşacak. Deplasmanda ise Pınar Karşıyaka, Eskişehir, Yeşil Giresun ve Muratbey Uşak mücadele edecek.

İki grupla mücadele
Demir İnşaat Büyükçekmece aldığı galibiyet sayısıyla şu an için korkulu rüyadan biraz uzak gibi görünse de şampiyonluk yarışındaki ve play-off iddiası olan takımlara karşı oynayacağı maçlardaki alabileceği mağlubiyetlerle geçen sezonki gibi karanlık bir tünele girebilir. Baş Antrenör Özhan Çıvgın’ın öğrencileri geçen sezon da 10 maçlık bir mağlubiyet serisi geçirdikten sonra kalan 9 haftada karşılaşacağı Yeşil Giresun ve Muratbey Uşak’ı yenerek hayata tutunmuş ve ligde kalma başarısı göstermişti. Mavi beyazlılar bu süreçte ligin alt sıralarından kurtulmak isteyen takımlarıyla da oynayacak ve kendi kaderini belirleyecek.

Taraftar takımına güveniyor
Yeni bir kulüp olmasına rağmen kısıtlı bütçelerle Tahincioğlu Basketbol Ligi’ne yükselen ve burada kalıcı olmaya çalışan Demir İnşaat Büyükçekmece’de taraftarlar takımlarının kalan 9 haftalık periyodu en iyi şekilde geçireceğine emin. Özellikle iç sahada desteklerini esirgemeyeceklerini belirten mavi beyazlı  basketbol severler, Fenerbahçe Doğuş maçını iple çekiyor. Burak Zihni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.