Büyükçekmece'nin talibi var!

Büyükçekmece'nin talibi var!
Tahincioğlu Basketbol Ligi'nde geride kalan sezonu 12. sırada tamalayarak bir kez daha bu arenada mücadele etme hakkı kazanan Demir İnşaat Büyükçekmece'de flaş bir gelişme yaşandı. Bahçeşhir Koleji lacivert beyazlı kulübü satın almak istiyor. Görüşmelerin başladığı ve şartların oluşması halinde anlaşmanın imzalanacağı öğrenildi

Basketbolda İstanbul'u temsil eden takımlar arasında yer alan Demir İnşaat Büyükçekmece'nin yeni sezonda tüm hakları satılabilir. Erkekler Basketbol 1. Ligi'nde mücadele eden Bahçeşehir Koleji Büyükçekmece temsilcisini satın almak için girişimlere başladı. Geçen sezon ligi 22 galibiyet ve 12 mağlubiyetle 6. sırada tamamlayan Bahçeşehir Koleji Trabzonspor'un durumuna göre teklifini iletecek.

Borç 20 milyon liradan fazla
Trabzonspor'un puan olarak ligde kalması sonrasında yaşadığı mali zorluklardan dolayı da bir alt ligde mücadele etmesi de söz konusu. 3 milyon euro FIBA ve 1 milyon euro da TBF'ye olmak üzere toplam 4 milyon euro borcu bulunan bordo mavililerin güncel kurla 21 milyon 56 bin lira ödemesi gerekiyor. Bu miktarın ödenmemesi halinde Fırtına bir sonraki sezon Erkekler 1. Ligi'ne düşebilir. Bu durumda Bahçeşehir Koleji otomatik olarak Tahincioğlu Basketbol Ligi'ne yükselecek. Eğer ödeme gerçekleşir ve Trabzonspor ligde kalırsa satın almak için görüşmeler başlayacak.

Sponsora göre şekillenecek
İki sezondur lacivert beyazlıların sponsorluğunu üstlenen Demir İnşaat'ın durumu yeni dönemde henüz belli değil. Ana sponsorun yanısıra pek çok yan sponsorla da çalışan Demir İnşaat Büyükçekmece'de eğer yeni sezon için beklenen düzeyde teklifler alınırsa yola devam edilecek. Seviyenin altında öneriler olursa o zaman Bahçeşehir Koleji'ne satışa sıcak bakılacak.

Yükselen değer
2011 yılında kurulan Demir İnşaat Büyükçekmece o günden bu yana elde ettiği başarılar ve yükseldiği liglerle adından söz ettirmeyi başardı. İsmini basketbol kamuoyuna da ezberleten lacivert beyazlılar bu sezon dördüncü kez Tahincioğlu Basketbol Ligi'nde yer almaya hazırlanıyor. Takımın Avrupa'daki en prestijli ligde mücadele etmesi ve uluslar arası turnuvalarda oynaması ilçenin tanıtımı ve basketboldaki konumu açısından da önemli rol oynuyor. Lacivert beyazlılar yeni sezon için planlamasını Bahçeşehir Koleji ile yapılacak olan görüşmelere göre belirleyecek. BURAK ZİHNİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.