Büyükçekmece son dört maça hazır

Büyükçekmece son dört maça hazır
Tahincioğlu Basketbol Ligi'nde kaderini belirleyici maçların ilkine bu hafta Giresun'da çıkacak olan Demir İnşaat Büyükçekmece'de yeni transfer Marin Maric ve sayı lideri Erving Walker Burak Zihni'ye konuştu. Hırvat oyuncu bir an önce parkedeki yerini almak istediğini vurgularken Amerikalı guard ellerinden gelenin en iyisini yapıp ligi en üst yerde bitirmek istediklerini belirtti

Darüşşafaka Basketbol ve Trabzonspor Basketbol'u yenerek hayat bulan Demir İnşaat Büyükçekmece'de oyuncular mangal partisinde bir araya gelerek moral yemeği yedi. Teknik ve idari kadro eksiksiz olarak yemekte hazır bulundu. Oyuncular kritik Giresun deplasmanı öncesinde karşılaşmadan galip gelmek istediklerini ifade ederek kendilerine olan güveni ortaya koydular.

Her zorluğa hazırım
Son dört maçta farklı atmosferler oluşacağı, her oyuncunun ön plana çıkmak ve maçı kazanmak isteyeceği bir atmosfere fiziksel ve mental anlamda hazır olduğunu dile getiren Erving Walker; “Son maçlar her zaman zordur. Ama ben buradaki mental ve fiziksel zorluğa hazırım. Kalan müsabakalar arasında evimizde de oynayacağımız önemli ve zor karşılaşmalar var. Kendimi en iyi şekilde hazırlıyorum. Ayrıca takım arkadaşlarımla da kulübümüze yakışacak sonuçları alabilmek ve ligi en iyi yerde noktalamak için çalışıyoruz.”

erving walker demir inşaat büyükçekmece


Önce takım kazanmalı
Sayı ve üç sayı liderliği istatistiklerinde lider durumunda bulunan Amerikalı guard, takım için elinden geleni yaptığını ve verilerin ancak kazandıkça değerli olduğunu belirterek; “Ben sadece kazanmak için oynuyorum. İstatistik liderliği için özel bir çabam yok. Fakat önce takımım kazanmalı. Bunları da yanında yapabilmek ve adımı zirveye yazdırabilmek çok güzel bir duygu olur” dedi.

erving walker sezer canbolat


Eldridge harika bir insan
Sosyal medyada Eldridge ile yayınladığı videolarla ön plana çıkan Walker, eski takım arkadaşı hakkında övgü dolu sözler sarfetti. Aynı takımda oynamaları halinde Eldridge'in daha fazla sayı atacağını söyleyen Walker; “Osiris harika bir oyuncu. Her şeyi yapabiliyor. Güçlü, atletik ve hızlı. Hücumu çok rahat smaçla bitirebiliyor. İki sene önce burada beraberdik. Harika bir karakteri var. Çok eğlenceli bir insan. Onunla burada hep beraber gezdik, vakit geçirdik. Çok rahat, sorunları takmayan, geçinmesi kolay bir insan.” ifadelerini kullandı.

marin maric demir inşaat büyükçekmece


Türk yemekleri harika
Demir İnşaat Büyükçekemce'nin yeni transferi Marin Maric farklı bir kültür, ülke ve kıtadan geldiğinin altını çizerek, şehre ve ilçeye kolay uyum sağladığını, Türk yemeklerini de çok beğendiğini söyleyip; “Bana doğduğum yeri, Split'i hatırlatıyor. Orası da deniz kenarında ve güneşli. Aynı hava burada da olduğu için İstanbul'un tadını çıkarıyorum. Bu sebeple Büyükçekmece ile ilgili iyi şeyler hissediyorum. Türk yemekleri harika. Kaldığım hotelde çok iyi ilgileniyorlar benimle. Orada yediğim yemeklerden söyleyebilirim ki nefis tatlar var. Takım arkadaşlarım da bana karşı çok nazikler ve beni iyi karşıladılar.” dedi.

marin maric demir inşaat büyükçekmece


Büyükçekmece beni geliştirecek
Amerika'da başladığı basketbol hayatında ilk defa yurt dışına çıktığını ve hedefinin tekrar bu ülkede oynamak olduğunun altını çizen Hırvat pivot şunları söyledi; Şu an kariyerim için çok iyi bir yerde olduğumu düşünüyorum. Hedefim NBA'de, en üst seviyede oynamak. Bu hedef için profesyonel oyuncu tecrübesi ediniyorum. Kolejden sonra bu şansı elde etmek harika bir şey. Şu anda koçun kararları doğrultusunda profesyonel bir takımla oynayacağım maçlar ve antrenmanlar beni daha çabuk hazırlayacak. Forma girmemi ve mental anlamda gelişmeme katkı sağlayacağını düşünüyorum kulübümün.”

En büyük arzum oynamak
Ligin geri kalan kısmında kritik mücadelelerin olduğunu ve yeni gelen bir oyuncu olarak sahada takımına katkı vermek istediğinini ifade eden 24 yaşındaki oyuncu; “Öyle hazırımki anlatamam. Hemen sahaya çıkmak ve terleteceğim formayı giymek istiyorum. Hırvatistan'da basketbola başladığım 7 numara ile mücadele edeceğim. Çok büyük bir heyecanım var. Kendimi bir an önce parkede görmek şu an için en büyük arzum.” dedi.

marin maric demir inşaat büyükçekmece burak zihni
Demir İnşaat Büyükçekmece Tercümanı Sezer Canbolat da röportaj boyunca iki ismin cevaplarını gazetemiz için çevirdi.


Zizic ile görüştüm
Türkiye'de pek çok Hırvat oyuncu oynadığını da hatırlatan Marin basketbolcu arkadaşı ile konakt kurduğunu belirterek; Eski Darüşşafakalı Ante Zizic ile görüştüm. Şu an Cedi Osman ile birlikte Cleveland Cavaliers'te oynuyor. Kendisiyle aynı lisede okudum ve iyi bir arkadaşlığımız var. Onunla konuştuğumda; 'İstanbul'a gitmelisin, orayı görmelisin ve boş zamanlarında kesinlikle gezmelisin. Harika bir şehir. Bence çok seveceksin.' dedi. Burada oynadığı dönemde başarılıydı ve sonrasında da NBA'ye gitti. Bu yolda ilerlemek için söyledikleri hoşuma gitti.” dedi.


Röportajımız sırasında Erving Walker'a arı saldırınca Marin Maric kahkahalara boğuldu.


Maksimumu vermek istiyorum
Marin mesajını sahada vermeyi tercih ettiğini dile getirerek; "1 dakika da olsa 20 dakika da oynasam elimden gelenin en iyisini, maksimumunu yapıp hem takımıma katkıda bulunmak hem de insanları mutlu etmeyi amaçlarım. Bu ligde kalıcı olmak istiyorum" ifadelerini aktardı.


Takıma inançları tam
Demir İnşaat Büyükçekmece'nin idari ve teknik kadrosu da kalan maçlardan en iyi şekilde ayrılacakları yönünde temennilerini iletirken takıma sonuna kadar güvendiklerini söylediler.

demir inşaat büyükçekmece mangal partisi ve röportaj

demir inşaat büyükçekmece mangal partisi ve röportaj

demir inşaat büyükçekmece mangal partisi ve röportaj

Fotoğraflar:
Ufuk Çoban

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.