Caleb Ekuban için İtalya ve İskoçya'dan talip

Caleb Ekuban için İtalya ve İskoçya'dan talip
Trabzonspor'un geçen sezon Leeds'ten satın alma opsiyonu ile kiralayıp son yaz transfer döneminde tüm haklarına sahip olunan Caleb Ekuban formu ile Avrupa ekiplerini de etkilemeyi başardı. Ganalı futbolcu için iki takım sıraya girdi.

Trabzonspor'u Avrupa Ligi'ne taşıyan performanslara imza attıktan sonra sakatlanan ve uzun bir süre sahalardan uzak kalan Caleb Ekuban, formasını kısa sürelerde giydiği ilk etapta fazla verimli olamamıştı. Afrikalı futbolcu son 6 haftada vites artırarak 2 gol atıp 3 de asist yaparak önemli bir katkı sundu. 25 yaşındaki forvetin bu formu iki ekibin de dikkatini çekti.

Lazio ve Rangers izliyor
İtalyan ekibi Lazio ile İskoç devi Glasgow Rangers’ı peşine taktı. 1 milyon Euro’ya alındı İki Avrupa ekibi de Ekuban’ın performansını sezon sonuna kadar takip edecek. Hatırlanacağı üzere önceki sezon 200 bin Euro’ya kiralanan başarılı oyuncu için sezon başında İngiliz temsilcisi Leeds United’a 1 milyon Euro bonservis bedeli ödenmişti. Yıldız oyuncu bu sezon çıktığı 25 maçta 8 kez ağları sarsarken, 6 da gol pası verdi. Fenerbahçe, Rize ve Gaziantep filelerini havalandıran Ganalı oyuncu, ikinci devredeki yine Fenerbahçe maçının yanısıra, Beşiktaş ve Yeni Malatyaspor sınavlarında da asist yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.