Caleb Ekuban Trabzonspor'a transfer oluyor

Caleb Ekuban Trabzonspor'a transfer oluyor
Trabzonspor sezon başında Leeds United'dan satın alma opisyonu ile kiraladığı Caleb Ekuban'ın bonservisini elde etmek için harekete geçti. Ganalı oyuncunun sözleşmesindeki ücreti verilerek tüm hakları satın alınacak.

Kış transfer dönemini yasak sebebiyle hareketsiz geçiren Trabzonspor'da yaz mevsimi için çalışmalar başladı. Gündemin ilk sırasında ise Caleb Ekuban var. Bordo mavililer futbol kamuoyunu geldiği günden bu yana yaptıklarıyla büyük şoka uğratan Ekuban'ın bonservisini almak istiyor. Leeds United ile yapılan anlaşma gereği satın alma ücreti ödemek zorunda olan Fırtına'nın Ganalı oyuncuya vereceği para da belli.

Trabzonspor Ekuban'ın KAP açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı;

KAP'a yapılan ilk açıklamada;

"Profesyonel futbolcu Caleb Ansah Ekuban'ın satın alma opsiyonu ile kiralanması konusunda anlaşma sağlanmıştır.

Anlaşmaya göre;

-Leeds United FC'ye, 2018-19 futbol sezonu için, kiralama bedeli olarak 200.000.-EUR ödenecektir.

-Kulübümüzce, 31.05.2019 tarihine kadar futbolcunun satın alma opsiyon hakkının kullanılması halinde, Leeds United FC'ye, sözleşme fesih bedeli olarak 1.000.000.-EUR ödenecektir.

Kamuoyuna duyurulur."

KAP'a yapılan ikinci açıklamada;

"Profesyonel futbolcu Caleb Ansah Ekuban'a, kiralama dönemi olan 2018-19 futbol sezonu için 345.000.-EUR garanti ücret ödenecektir.

Kulübümüzce, 31.05.2019 tarihine kadar satın alma opsiyon hakkının kullanılması halinde geçerli olmak üzere, futbolcu ile 2019-20, 2020-21 ve 2021-22 futbol sezonları için anlaşma yapılmıştır.

Anlaşma gereği, futbolcuya, her bir sezon için 750.000.-EUR garanti ücret ödenecektir.

Ayrıca, futbolcunun kesin transferi için satın alma opsiyon hakkının kullanılması halinde, Promoesport Italia Srl'ye, menajerlik hizmet bedeli olarak 225.000.-EUR ödenecektir.

Kamuoyuna duyurulur.

Saygılarımızla."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.