Çatalca Atatürk Anadolu Lisesi'nden büyük başarı

Çatalca Atatürk Anadolu Lisesi'nden büyük başarı
Çatalca Atatürk Anadolu Lisesi Korfbol takımı İstanbul İli Okullar arası Gençler Korfbol İl turnuvasında 3. olarak Çatalca’nın adını duyurdu.

Ülkemizde yavaş yavaş yaygınlaşan spor dalı olan belki de bir çok kişinin ismini yeni duyduğu KORFBOL Kategorisinde 2-11 ocak tarihlerinde Kartal Yakacık İTO spor salonunda düzenlenen İstanbul İli Okullar arası Gençler Korfbol İl birinciliği maçlarında Çatalca Atatürk Anadolu Lisesi Korfbol takımı turnuvada 3. Olarak Çatalca’nın adını duyurdu.

Çatalca Atatürk Anadolu Lisesi Korfbol takımı Antrenör Sinem Çekiç Nezaretinde çıktığı maçlarda Özel MEF Kolejini, Naim Süleymanoğlu Spor lisesini normal ve Özel Sev Lisesinin hükmen mağlubiyetle geçti. Şampiyonluğu yaklaşan Çatalca Atatürk Anadolu Lisesi İstek Özel Atanur Oğuz Lisesine mağlup olarak bu şampiyonada 3. Olarak büyük bir başarı elde etti.

whatsapp-gorsel-2024-01-12-saat-11-19-59-0a266c00.jpg

Korfbol, Cinsiyet Ayrımı Yapmayan Tek Spor Branşı!

Korfbol, erkeklerle kadınların birlikte oynadıkları tek ve eşsiz bir takım sporudur. Korfbolu eşsiz bir spor yapan ise oyunda hiçbir cinsin diğerine üstünlük sağlamadan tamamen eşit sayıda ve eşit olarak birlikte oynamalarıdır. Oyunda kadınlar ve erkekler aynı rollere sahiptir ve gereken tüm fonksiyonlar her iki cins tarafından da gerçekleştirilir.

Korfbolun Kuralları Nelerdir? Nasıl Oynanır?

Bir takım 4 erkek ve 4 kadın oyuncudan oluşur ve eşit şekilde 2 bölgeye ayrılan sahanın her bir bölümüne 2 kadın ve 2 erkek oyuncu olarak yerleşirler. Rakip takım da aynı şekilde sahaya yerleşir. Bir maç, 25 dakikalık gerçek oynama süresiyle iki devrede oynanır ve her bir devre, bir dakikalık aradan oluşan teknik mola ile iki eşit periyoda bölünür. Korfbol direği ve sepeti sahanın her iki tarafında arka çizgiden 6,67 m içerde yer alır bu da 360 derecelik bir açıdan atış yapmaya ve sepetin arka tarafında oynamaya olanak sağlar.

whatsapp-gorsel-2024-01-12-saat-11-19-59-b0b0b0fa.jpg

İŞ BİRLİĞİNE VE CİNSİYET EŞİTLİĞİNE DAYANAN TEK SPOR BRANŞI!

Korfbolun diğer sporlardan farklı bazı özellikleri vardır. Bu özellikler; çok yönlü beceri gerektirmesi, iş birliği gerektiren oyun, kontrollü fiziksel temas ve cinsiyet eşitliği olarak sayılabilir. Korfbol bir güç oyunu değil beceriye dayalı bir spordur bu nedenle kurallar sporcuların fiziksel temasının en az düzeyde olmasını sağlamak üzere oluşturulmuştur. Korfbolda birçok fonksiyon ve görev vardır ve oyuncular tüm bu fonksiyonları uygular. Ayrıca her 2 sayıda bir hücum ve savunma değiştiği için hem savunmayı hem de hücumun bütün fonksiyonlarını yerine getirmek gerekmektedir.

Kaynak:DAMGA GAZETESİ - HAKAN SONGUR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.