Çatalca’da Recep Kara rüzgarı

Çatalca’da Recep Kara rüzgarı
Çatalca Geleneksel Yağlı Güreşleri'nde finalde Ali Gürbüz'ü mağlup eden Recep Kara, başpehlivan oldu. Güreş ağalığını bu yıl da bırakmayan Şeref Tatlı ise ağalık yarışında 670 bin lira gibi rekor bir fiyata imza attı. Başaltına yükselen en genç güreşçi ise Yıldıray Pala olurken, Pala başaltının başpehlivanı oldu. Çatalca güreşleri Kırkpınar'ı aratmadı

Çatalca Güreşleri pazar günü yapıldı. Geleneksel olarak yapılan , geçtiğimiz sene pandemi dolayısıyla yapılmayan Yağlı Güreşler adeta nefesleri kesti. Alt kategorilerdeki yüzlerce güreşcinin yanı sıra, Başpehlivanlıkta 38 başpehlivan kol bağladı. Binlerce kişinin takip ettiği güreşler nefesleri kesti. Çatalca Güreşleri ağası Şeref Tatlı, geçtiğimiz sene yapılamayan güreşlerinin ağası olarak devam ederken, bu sene güreş ağalığı ihalesine çıkan rakiplerini tek tek saf dışı bırakarak, Çatalca Güreş ağalını rekor bir ücretle olan 670 bin lira ile alarak yine Güreş ağalına devam etti. Kupasını Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner’in elinden alan Şeref Tatlı, kendisi ile İhaleye giren rakiplerini de alarak sahada birlikte ağalık turu attılar.


Alt kategorilerde Çatalca rüzgarı

Çatalca Belediyesi Güreş takımı alt kateforilerde adeta rüzgar gibi estiler. Alt kategoriylerde derece yapan Çatalca Belediyesi Güreş takımı seyircilerde büyük alkış aldılar. Başaltı pehlivanları arasına katılan Yıldıray Pala bu yükselişinin tesadüf olmadığını göstererek, kendi evinde final yaptı ve finalde rakibini mağlup ederek,Çatalca güreşlerinin Başaltı şampiyon oldu.

çatalca güreş
 


Güreşçilere hediyeler verildi

Çatalca güreşlerinde gelen misafirlere yapılan ikramların yanı sıra , seyircilerin rahat bir şekilde yapılan güreşleri seyretmeleri için gerekli tedbirleri alan Çatalca Belediyesi güreşlerde derece giren şampiyonalara kemer, kupa, Kemer ve hediyeler verirken, diğer dereceye giren sporculara da kupa, madalya ve hediyelerini verdiler.


Finali Kara ile Gürbüz yaptı

Çatalca Belediyesi'nin düzelediğini geleneksel yağlı güreşlerinin başpehlivanlığını ünlü başpehlivanlar Recep Kara ile Korkpınar’ın son şampiyonu Ali Gürbüz finalde karşı karşıya geldiler. Yapılan nefes kesen mücadelede Ali Gürbüz’ü mağlup eden Recep Kara Çatalca Güreşlerinin başpehlivanı oldu.

çatalca güreş


Üner’e altın kemer

Çatalca Belediye Başkanına bir sürprizde Çatalca Belediyesi bünyesinde olan Çatalca Belediyespor’dan geldi. Öncelikle spor’a ve ardından dan Çatalca Belediyesi Güreş takımana verdiği desteklerden dolayı Belediyespor tarafından hazırlanan Altın Kemer Çatalca Belediye Başkanına hediye edildi.

ÖZEL HABER: HAKAN SONGUR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.