Çatalcalı güreşçiler tarihe geçti!

Çatalcalı güreşçiler tarihe geçti!
Çatalca Belediyesi Güreş Takımı, Kırkpınar Güreşleri'nde 2 altın madalya ve 2 bronz madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

Çatalca Belediyesi Güreş Takımı yaptığı çalışmaların meyvesini aldı. Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın maddi ve manevi her zaman destek olduğu güreş takımı Tarihi 657. Kırkpınar Güreşleri'nde iki altın madalya ve iki bronz madalya aldı. Bu sonuçlarla güreşçiler Çatalca’nın tarihine geçti.  Dün Çatalca’da yapılan törenle güreşçilerin aldığı bu başarı kutlandı. Kortej eşliğinde Çatalca turu yapan genç güreşçiler içinde cumhuriyet meydanında kurulan platforma çıkartılarak alkışlandı. Yapılan törene Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Çatalca Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Güzel, Belediye Meclis üyeleri, güreşçiler ve güreşçi aileleri katıldı.
Çatalca tarihinde bir ilk
Çatalca Belediyesi Güreş takımı antrenörler nezaretinde yapılan çalışmaların karşılığını bu sene Türkiye genelinde katıldıkları yağlı güreşlerden aldıkları başarılı sonuçlarla tüm dikkatleri üzerine çeken Çatalca Belediyesi Güreş takımı Yağlı Güreşlerin en büyüğü olarak adlandırılan 657'inci tarihi Kırkpınar güreşlerinde kategorilerinde Arda Erkan Avuçoğlu, Özer Özgür Aslan, üçüncü olurken, Yıldıray Pala ve Doğukan Toprak kategorilerinde şampiyon olarak Çatalca’nın ismini tarihi er meydanında anons ettirdiler.  Çatalca Belediyesi Güreş takımı 657.Kırkpınar güreşlerinde aldığı başarı Çatalca’nın tarihinde bir ilk oldu. -
Alkışlar güreşçilere
Çatalca’nın tarihine geçen güreşçiler Çatalca Kültür Merkezinden başlayarak Çatalca İçinde araç konvoy yapıldı. Tarihi Kırkpınar’da aldıkları başarılarla Çatalca’nın adını er meydanında duyuran Güreşçiler kortej eşliğinde dolaşarak, Çatalca halkını selamladı. Tarihe geçen güreşçiler; aileleri ve hocalarıyle birlikte Çatalca Cumhuriyet Meydanı'na alkışlarla geldi.  Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın talimatıyla, Çatalca Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Güzel’in koordine ettiği ve Çatalca Belediyesi Kültür ve Sosyal işler müdür Ramazan Ilgın’ın ve ekibinin çalışmaları ile Çatalca Cumhuriyet Meydanı'na kurulan platforma tek tek çıkan güreşçiler duygu dolu anlar yaşadı.  3 yıldır Çatalca Belediyesi Güreş Takımı'nda olduklarını belirten güreşçiler, Tarihi Kırkpınar  Güreşlerinde aldıkları başarılı sonuçlardan dolayı mutlu olduklarını belirtti. Aynı zamanda kendilerine her zaman destek olan Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ve ekibine de teşekkür ettiler. 
Bize hep destek oldu
Çatalca Belediyesi Güreş takımı antrenörlerinden Gökhan Akçen yaptığı konuşmada, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’ya teşekkür ederek, bu işe ilk başladıklarında kendilerinin ne yapabileceğini hiç düşünmeden kendilerine destek verdiğini belirterek inşallah ilerleyen yıllarda Çatalca’nın bir başpehlivanı olacağını söyledi. Akçen “ Bizler bu işe başlarken, Çatalca Belediye Başkanımız bizim neler yapabileceğimizi hiç düşünmeden, bizlere destek verdi. Çatalca Belediyesi Güreş takımını kurduk ve çalışmalarımıza ara vermeden çalıştık. Bizim bir hedefimiz vardı, iyi sporcular yetiştirmek. Çok Şükür burada derece yapan, şanssızlıklardan dolayı derece yapamayan ama iyi bir sporcu olmaktan vaz geçmeyen büyük bir aileyiz.  Belediye Başkanımız Cem Kara sayesinde büyük başarılara imza attık, son olarak Yağlı Güreşlerin en büyüğü olan 657. Kırkpınar Yağlı güreşlerinde kategorilerinde aldıkları madalyalarla ve şampiyonluklarla Çatalca’mızın adını Er Meydanında anons ettirdik, Bundan sonra da çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz, her yıl üstüne koyarak yeni ve yeniden büyük başarılar elde edeceğiz. Burada bizlere her zaman Destek veren Başta Çatalca Belediye Başkanımız Cem Kara, Başkan Yardımcılarımız Ufuk Akın ve Erhan Güzel’e, Çatalca Belediyesi Kültür ve Sosyal işler müdürümüz Ramazan Ilgın ve ekibine, Bizlere her zaman ağabeylik yapan Özel Aslan ve Yasin Halit Aksoy’a, Güreşçilerimizin ailelerine ve Çatalca halkına teşekkür ediyorum” dedi.
İnanmak başarmanın yarısıdır
Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara yapılan törende yaptığı konuşmada Güreşçilerin aldıkları bu başarının kesinlikle küçümsenmeyecek bir başarı olduğunu belirtti, Başkan Cem Kara “Benim içinde son derece önemli bir gün. 657 senelik bir tarih Kırkpınar. 1980 yılında Edirne’de ben öğrenci olarak okumaya başladığımda üniversitede o yıldan itibaren Kırkpınar Güreşlerini hep takip ettim. Belediye Başkanı olduktan sonrada önce Gökhan Hocamı, İlyas Hocamı bulduk, onlar zaten bu işe gönül vermişlerdi, sonra çocuklarımızın çok değerli ailelerinin katkısı ile 657. Tarihi Kırkpınar Güreşleri’nde 2 tane altın madalya almak, 2 branşta da kürsüye çıkıp 3. olabilmek ve diğer sporcularımızın da orada mücadele edebiliyor olması, er meydanında kol bağlayıp güreş tutabilmesi çok önemli ve çok büyük bir başarıdır. Bu başarının gerçek mimarı her iki hocamız, çok değerli ailelerimiz ve çocuklarımızdır. “İnanmak başarının yarısıdır” bizlerde onlara karınca kararınca katkı sunmaya gayret sarf ediyoruz. Kutluyorum, tebrik ediyorum, Kırkpınar’ın ne olduğunu bilenler güreş sevdalıları bu konuyu çok iyi anlıyorlar” diye konuştu.
Atatürk’ün en sevdiği spor 
Güreşin Atatürk için de anlamlı olduğunu anımsatan Kara “Ulusumuzun Kurtarıcısı Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün en çok sevdiği spor dalı güreştir. Güreş, Trakya’nın da, Balkanların da en önemli geleneklerinden bir tanesidir. Düğünlerde bile gençler güreş tutarlar, gücünü, kuvvetini Türk’ün ortaya koymaya çalışırlar. Bizde festival bünyesinde bu ata sporumuzu burada yaşatıyoruz ama o güreşleri yapmaktan daha önemlisi bu takımı oluşturup bu meydanlara çıkabilmek” şeklinde konuştu.

Bu başarı tesadüf değil
Elde edilen başarının tesadüf olmadığını da kaydeden Kara, “Onlar Kırkpınar’a tesadüfen gelip başarılı olmadılar. Kırkpınar öncesinde kimi 3 yıldır kimi 5 yıl kimi daha kısa süredir çok ciddi emek veriyor. Yaz kış demeden çalışıyorlar ve bizde onları arzu ettikleri Anadolu’nun dört bir tarafında yapılan güreşlere gönderiyoruz. Gerçekten büyük emek sarf ettiler, aileleri çok iyi biliyor. Çatalca’ya farklı bir gurur yaşattılar, umut ediyorum ki onlar bu alanda devam ederler, eğitimlerini ve sporu bırakmazlar. Onlar bu işe gönül verdiği müddetçe bizde onlara destek olacağız. Burada 2 tane Meclis Üyem var, Ayhan Yıldırım ve Cengiz Aydın. Biz aynı zamanda Güreş Birliği kurduk ve o Güreş Birliği’nin Çatalca Belediyesi olarak üyesiyiz ve 2 Meclis Üyesi arkadaşımız bizi bu güreşlerle ilgili organizasyonlarda temsil ediyorlar. Kırkpınar’da 3 gün arkadaşlarımızda oradaydı, emek veren herkesi kutluyorum, tebrik ediyorum, inşallah sakatlanmadan bu alanda güreşlere devam ederler ve başarılı olurlar, hepsine uzun ömür ve sağlık diliyorum, ailelerini kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Bol bol hatıra fotoğrafı çekildi
Yapılan törenin ardından Çatalca Belediyesi tarafından kurulan platformda güreşçilerin aileleri, arkadaşları bol bol fotoğraf çektirirken, alınan başarıdan dolayı bu konuda duyarsız kalmayan Çatalca halkı da dereceye giren sporcularla hatıra amaçlı fotoğraf çektirmeyi ihmal etmedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.