Çatalca’nın gururu Muzaffer hoca

Çatalca’nın gururu Muzaffer hoca
Çatalca'da ismi madalya ile özdeşleşen usta karate antrenörü Muzaffer Muyan bugüne kadar yetiştirdiği sporcularla hem ilçenin hem de Milli Takım'ın gurur kaynağı haline geldi

istanbul Amatör'den İskender Kordu'nun haberine göre; şu anda da başında bulunduğu Çatalca Karate Spor Kulübü ile 28 Mart- 1 Nisan tarihleri arasında Gaziantep’te yapılacak olan Minik-Yıldız Türkiye Karate Şampiyonasına ve Milli Takım seçmelerine hazırlanan Muyan ile sizler için hoş bir söyleşi yaptık. Biz sorduk Muyan eteğindeki taşları döktü. Muyan “1990 yılından beri Çatalca’da karate antrenörlüğü yapıyorum. Binlerce sporcum oldu. 3 tane Milli sporcum var aktif olan. Bir Balkan Şampiyonum var. Bir Balkan üçüncüm var. Toplamda 3 tane Milli sporcumuz var. Hedefimiz burada bayanlarda Milli sporcu çıkarmak. 2008 doğumlu bir de 2006 doğumlu kızlarımız var. Bunlardan ümitliyim. 28 Mart- 1Nisan arası Gaziantep’te yapılacak Minik-Yıldız Türkiye Karate Şampiyonası ve Milli Takım seçmelerinde 2 tane bayan, 2 tane erkek sporcudan ümitliyim. Milli takıma tekrar seçilmesi için çalışmalarımıza devam ediyoruz” diye konuştu.

Altyapı eski kulüp yeni
Çatalca Karate Spor Kulübü hakkında da bilgiler veren Muyan, altyapılarının çok eskiye dayandığını fakat takımlarının yeni olduğunu da söyleyerek; Aynı zamanda Çatalca Karate Spor Kulübümüz var. 2012’de kurduğumuz kulüp. Altyapımız çok eski ama kulübümüz yeni. Antrenör olarak 2012 yılından beri Çatalca Belediyesi karate takımını çalıştırıyorum. Gerek özel, gerek yurt içi ve yurt dışı turnuvalarda bir çok başarılara imza attık. Bundan sonra da hedefimiz hem Milli Sporcu yetiştirmek hem de Olimpiyatlara Çatalca’dan sporcu çıkarmak. Bizlere her konuda destek olan Çatalca Belediye Başkanımız Cem Kara’ya şükranlarımızı sunarız. Destek olmak sadece maddiyat olarak değil manevi olarak bizlere bakış açısı, karate sporuna önem vermesi, çocuklarımıza sevgi dolu bakışı bizleri fazlasıyla onure etmektedir. Biz 2012’de ilk müsabakalara gittiğimiz zaman oraya gelen halk Çatalca’yı hep cinayetlerle anıyordu. Ama oysa şimdi biz Çatalca’yı sporda marka yaptık. Her gittiğimiz yerde başarılarımız konuşuluyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.