Çekya basınında Sparta Prag Galatasaray maçı manşetleri: Kaburgalarına tekme yedi! Letne'de kung fu

Çekya basınında Sparta Prag Galatasaray maçı manşetleri: Kaburgalarına tekme yedi! Letne'de kung fu
Galatasaray'ın Çekya'da Sparta Prag'a 4-1 yenilerek UEFA Avrupa Ligi'ne veda etmesi, ülke basınında geniş yer buldu. Cimbom'un oyuncu değeri açısından daha yüksek bir noktada olduğu ancak Sparta'nın rakibini eleme başarısı gösterdiği dile getirildi.

İstanbul'da 3-2 yendiği Sparta Prag' deplasmanda konuk olan Galatasaray, 1-0 geriye düşüp Abdülkerim ile beraberliği yakalasa da Kaan Ayhan'ın kırmızı kartı sonrasında gardı düştü. 3 gol yiyen Aslan, sahadan 4-1 yenik ayrıldı. Karşılaşma sonrasında olaylar çıkarken Çekya medyası da mücadeleye geniş yer ayırdı. Odak noktası ise iki takım arasındaki değer farkıydı.

Sparta'nın en değerli zaferi

Sport.cz, karşılaşma sonrasındaki haberinde başlık olarak "Sparta'nın en değerli zaferi" ifadelerini kullandı. Detaylarda ise "Transfermarkt bugün Sparta'nın kadrosuna 54.6 milyon euro bedel biçiyor. Galatasaray'da ise 206 milyon eurodan bahsediliyor. Icardi bu takımın yarısı kadar bedelde. Avrupa'daki diğer rakipleri Zagreb 70, Rangers 110 ve Betis 202 milyon euroydu. Futbol sahasında finansal kurallar her zaman geçerli değil. Bunu görmek harika bir durum." denildi.

Türklerin sonu: Kavga ve özür

Idnes.cz ise mücadeleyi maç sonunda çıkan tartışmalar üzerinden değerlendirdi. Site; "Olay öyle bir patlak verdi ki takımımızın kutlamaları dahi gecikti. Maç biter bitmez yeni düdükler çaldı. Hem de daha sert şekilde. İki takımın oyuncuları birbirine girdi. Tribünlerde olayı kimin başlattığı ve neyin ateşlediği belli değildi ancak iki takımdaki isimler tartışmaya başladı. Forma giymeyen Rynes sivil elbiseleriyle girdiği sahada kaburgalarına tekme yedi. Bir futbol gecesinde kung-fu gösterisi. Olayların ardından Okan Buruk özür diledi" sözlerine yer verdi.

İlgili Haberler

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.