Cengiz Ünder Şampiyonlar Ligi rekoru kırdı ama Roma'ya yetmedi

Cengiz Ünder Şampiyonlar Ligi rekoru kırdı ama Roma'ya yetmedi
İtalya Serie A takımlarından Roma'daki ilk sezonunun ilk yarısında pek de istenmeyen bir seviyede olan Cengiz Ünder ikinci yarıda coştu. İtalya'da en çok konuşulan isimlerden biri olan genç yıldız performansını Şampiyonlar Ligi'ne de taşıdı. Shakhtar gibi zor bir deplasmanda bu turnuvada en genç yaşta gol atan futbolcu olarak tarihe geçen Cengiz Ünder Roma'nın 2-1 yenilmesini engelleyemedi. Başkent temsilcisi yine de avantajlı bir skorla rövanş maçına çıkacak.

Milli futbolcumuz Cengiz Ünder İtalya'yı kasıp kavurmaya devam ediyor. Ligin ikinci yarısında adeta içinden bir fırtına çıkan genç futbolcu Serie A'dan sonra Şampiyonlar Ligi'nde de golle tanıştı. Cengiz'in bu başarısı eski kulübü tarafından da tebrik edildi.

Sağ kanattan ceza sahası içine giren milli futbolcu, Dzeko’nun ara pasında topla buluştu ve açısı kapansa da yaptığı vuruşla topu ağlarla buluşturdu. Gol sevinci sırasında takım arkadaşlarının ‘Cengo’ diye bağırarak genç futbolcuya sarıldıkları görüldü.

Bu gol Cengiz Ünder’in Şampiyonlar Ligi kariyerindeki ilk golü olurken ilk yarı 1-0 Roma’nın üstünlüğü ile sona erdi. Öte yandan Cengiz Ünder, Şampiyonlar Ligi’nde gol atan en genç Türk futbolcu oldu. (20 yıl 7 ay 7 gün)

Milli futbolcu karşılaşmanın 71. dakikasında oyundan alındı ve yerini Schick’e bıraktı. Karşılaşma ikinci yarıda Ferreyra ve Fred’in attığı gollerle 2-1 Shakhtar Donetsk’in galibiyetiyle sonuçlandı.

ROMA: ‘YİNE O YİNE O’
Genç futbolcunun golünün anonsunu yapan Roma’nın resmi Twitter hesabı, “Yine o, yine o” ifadelerini kullanırken Cengiz Ünder’in eski takımı Medipol Başakşehir de “Maşallah” yazarak başarılı futbolcu ve Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ’ın yer aldığı bir fotoğrafı paylaştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.