Cenk Tosun'da sorun büyük!

Cenk Tosun'da sorun büyük!
Yeni sezon için birçok isimle transfer görüşmesinde bulunan Beşiktaş'ta en önemli mevki forvet olarak göze çarpıyor. Batshuayi'nin ayrılması, Güven Yalçın ve Cyle Larin'in yeni sözleşme imzalamaması sonrasında bu bölgeye yapılaca hamlede hata yapma lüksü bulunmuyor. Gündemdeki en sıcak isim Cenk Tosun ancak onun da sakatlık ve istikrar sorunu bulunuyor.

Valerien Ismael ile yeni sezonda şampiyonluk hedefine ulaşmak isteyen Kara Kartal'da transfer en önemli gündem maddesi. Çok sayıda futbolcunun kontratının bitmesi nedeniyle geniş bir yer açılan kadroya doğru takviye yapabilmek adına uğraş veren siyah beyazlılar hem daha önce takıma büyük katkı verip yüksek bonservis kazandırmış hem de yabancı kontenjanını etkilemeyecek Cenk Tosun'un peşine düştü. Everton'dan ayrılan milli futbolcu mavi beyazlı ekipte gösterdiği istikrarsız sürecin ardından kafalarda soru işareti de bırakıyor. Nitekim son 4 senedir forma giydiği maç sayısı ortalaması bir hayli düşük. Buna talep ettiği 1.5 milyon euronun üzerindeki yüksek maaş da eklenince büyük birsk alınacak gibi gözüküyor.


En son yine Beşiktaş'ta

Gaziantepspor'dan geldiği siyah beyazlı camiada onlarca gol atan Cenk Tosun, özellikle Şampiyonlar Ligi performansı sonrasında Avrupa'nın birçok takımının radarına girmiş, rekor bir bedelle İngiltere'nin yolunu tutmuştu. O sezon 14 golle veda eden deneyimli golcü, yeni takımında da 5 kez fileleri sarsmıştı. Bu onun en yüksek seviyedeki son zirve noktasıydı. Ardından geçen sürede beklentileri karşılayamadı.


cenk tosun


Çift hane göremedi

2018-2019 sezonunda Everton'da takımla beraber çıktığı yolda 29 kez sahada yer alan Cenk Tosun, 90 dakika üzerinden 13 mücadelede kendini gösterdi. Bu sürede 4 gol atıp 3 de asist yaptı. 2019-2020 sezonunda ise yaşadığı sakatlıkların yanı sıra şans da bulamayan milli futbolcu toplamda sadece 504 dakika forma giydi. 2 kez rakip fileleri sarsan tecrübeli isim, 3 defa da takım arkadaşlarına skor tabelasını değiştirmek için serviste bulundu. Önceki sezon ise Beşiktaş'a devre arasında yeniden imza atan 30 yaşındaki forvet iki takımda toplam 404 dakika forma giyebildi. Bu da 90 dakika üzerinden 4.5 maça denk geliyor. Yaaşdığı sakatlıkların ardından da bu sezon 6 dakika Liverpool karşısında ligde ve Brentford ile Hull City maçlarında da kupada 5 dakika sahada kalabildi. Skor katkısı yapamadı. 90 dakika üzerinden son 4 sezonda sadece 26 maça çıktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.