Cheshmi için Trabzonspor yorumu: Yeni lider olabilir

Cheshmi için Trabzonspor yorumu: Yeni lider olabilir
Trabzonspor'un transfer listesinde ilk sırada bulunan Roozbeh Cheshmi için girişimler sürüyor. Bordo mavililerin kadrosuna katmasına kesin gözle bakılan İranlı oyuncu hakkında basın mensupları da ilgi çekici ifadeler kullandı.

Dün akşam Yukatel Denizlispor'a yenilerek rakiplerinin puan kaybettiği haftayı değerlendiremeyen Trabzonspor'da transfer çalışmaları sürüyor. Daha önce Vahid Amiri ve Majid Hosseini'yi kadrosuna katan Fırtına, rotasını bir kez daha İran'a çevirdi. Milli takım oyuncularından Roozbeh Cheshmi'yi takibe alan bordo mavililerin scoutları da tecrübeli oyuncuyu birkaç maçta izlemiş ve raporlarını sunmuştu. Beğenilen 1.92 boyundaki stoperin sezon sonu sözleşmesi bitmesi nedeniyle cüzi bir miktarla transferinin gerçekleşmesine kesin gözle bakılıyor. Esteghlal forması giyen Cheshmi için İranlı gazeteciler de umutlu konuştu ve savunmanın liderliğini yapabileceğini söylediler.
 


Oynadığı maçlarda kayıp yok

Tahran merkezli Tasnim Haber Ajansı'nda çalışan Hatam Shiralizadeh, 26 yaşındaki oyuncu için şunları söyledi; "Roozbeh son yıllarda hem milli takım hem de İran liginin en iyi defans oyuncularından birisi ve kendisini çok geliştirdi. İmza attığı günden bu yana önemli performanslar ortaya koydu. Ve bu durum ona milli takım kapılarını açtı. Carlos Queiroz onu takımına dahil etti. Defansif orta sahanın yanısıra stoperde de oynayabiliyor. Ki milli takımda bu bölgede forma giydi. Queiroz'un kendisi hakında bir sözü vardı; "Cheshmi İran'daki en iyi stoper". İkili mücadelelerde çok güçlü ve ayakta kalabiliyor. İlk beş hafta kadroda yoktu ancak onun forma giymesinden sonra Esteghlal kaybetmedi ve şu an ligde lider. Onun için avantaj olan bir diğer konu da Majid Hosseini. Birlikte iyi işlere imza atabilirler ve Cheshmi defansın yeni lideri olabilir."

majid hosseini roozbeh cheshmi trabzonspor esteghlal

 

İranlı Pogba!

Mizan'dan Milad Azami ise Cheshmi'nin Pogba olarak bilindiğini ifade ederek; "Cheshmi ufak yaş kategorilerinden A takıma kadar milli formayı giydi. Savunma oyuncusu ancak orta sahaya doğru evrildi ve bu değişim ona çok yakıştı. İranlı Pogba olarak çağırılıyor. Son yıllardaki performansıyla herkesin beğenisini kazandı. Asya Kupası ve Dünya Kupası'na gitme başarısı gösterdi. Takımına sağladığı katkı yadsınamaz. Esteghlal şampiyon olursa onunr rolü çok büyük bir yüzde ile ifade edilir" dedi.

BURAK ZİHNİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.