Club Brugge'un yetenek avcısı Halis Yen Stefano Denswil için konuştu: Trabzonspor çok iyi bir transfer yaptı

Club Brugge'un yetenek avcısı Halis Yen Stefano Denswil için konuştu: Trabzonspor çok iyi bir transfer yaptı
Trabzonspor'un kadrosuna katmak üzere olduğu Stefano Denswil bu gece saatlerinde Trabzon'a gelecek. Bordo mavililerin stoper rotasyonunda kullanacağı Hollandalı futbolcu için daha önce forma giydiği Club Brugge'da çalışan antrenör ve scout Halis Yen değerlendirmelerde bulundu. Yen; "Trabzonspor çok iyi bir transfer yaptı" dedi.

Vitor Hugo ve Edgar Ié'nin performanssızlıkları, cezalı duruma düşmeleri ya da sakatlık sorunu yaşamaları halinde formayı taşıyabilecek bir oyuncu arayışına giren Trabzonspor aradığı ismi İtalya'da bulmuştu. Bordo mavililerin Bologna'dan kiralayacağı Hollandalı futbolcu bu gece saatlerinde TK4024 sefer sayılı uçakla Amsterdam'dan direkt olarak Trabzon'a gelecek ve yarın sözleşme imzalayacak. Daha önce birçok Türk takımı ile anılan ancak transferi gerçekleşmeyen Surinam asıllı oyuncu bu sezon Karadeniz temsilcisinin formasını giyecek. Daha önce Club Brugge'da forma giyen Denswil'i bu takımda scoutluk ve antrenörlük yapan Halis Yen değerlendirdi.


Sonuna kadar savaşır

Club Brugge'da oyuncu izleme (scout) görevin üstlenmekle birlikte antrenörlük de yapan ve 33 yaşında Avrupa'nın önemli takımlarından birinde çalışan Halis Yen, Stefano Denswil hakkında gazetemize yaptığı açıklamada; "Kendisi pas oyununda oldukça başarılı. İsabet konusunda da yetenekli. Ayrıca orta ve uzun toplarda da kendinden emin ve bunları da iyi şekilde yapıyor. Abdullah Avcı'nın sisteminde de iyi bir performans sağlayacağını düşünüyorum. Kademeye iyi girebilen, savaşmaktan kaçmayan bir oyuncu. Hava toplarında ve frikiklerde de etkili. Tekniği de bir defans oyuncusuna göre oldukça makul seviyede. Karakteri çok düzgün. Burada hiçbir sorunu olmadı. Hem kulüple hem de insanlarla. Çok güler yüzlü" dedi.

Burak Zihni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.