Cristian Tello kimdir? Kaç yaşında ve nereli? Hangi takımlarda oynadı

Cristian Tello kimdir? Kaç yaşında ve nereli? Hangi takımlarda oynadı
Nwakaeme ile mücadele edebilecek ve kanatları rotasyonlayacak bir ismi kadrosuna katmak isteyen Trabzonspor'da transfer hareketliliği devam ediyor. Bordo mavililerin son olarak Real Betis'te forma giyen Cristian Tello ile ilgilendiği öne sürüldü. Peki, Cristian Tello kimdir? Kaç yaşında ve nereli? Hangi takımlarda oynadı? Detaylar haberimizde yer alıyor.

Abdullah Avcı'nın raporu doğrultusunda hareket eden ve birçok önemli isimle görüşen Trabzonspor'da transfer çalışmaları devam ediyor. Birbirinden önemli futbolcularla temaslarını sürdüren Fırtına'nın gündemine çok sayıda oyuncu geliyor. Bunların sonuncusu da Cristian Tello oldu. İki kanatın yanısıra forvette de oynayabilen yıldız isim hakkında da birçok arştırma yapılmaya başlandı. Peki, Cristian Tello kimdir? Kaç yaşında ve nereli? Hangi takımlarda oynadı? Detaylar haberimizde yer alıyor.


Zorlu bir süreç

A Spor yayınına bağlanan Yunus Emre Sel, "Oyuncunun maliyeti ve Barcelona'nın bazı hakları elinde bulunduruyor olması sebebiyle, çok kolay bir transfer süreci beklenmiyor. Trabzonspor yönetimi, Abdullah Avcı'nın istekleri doğrultusunda bir oyuncu için limitleri zorlama kararı almıştı. Bu oyuncu Cristian Tello olacak. Şu an için Real Betis ile görüşmeler sürüyor. Real Betis kulübü, oyuncuyu bu sezon çoğu maçta ilk 11'de oynatmamasına rağmen Trabzonspor'un teklifine çok sıcak bakmış değil. Real Betis yönetimi ikna edildikten sonra oyuncuyla görüşmeler başlanacak. Abdullah Avcı'nın bu transferi çok istediğini belirtebiliriz." ifadelerini kullandı.

cristian tello

Cristian Tello kimdir?

Tam adı Cristian Tello Herrera olan Cristian Tello, 11 Ağustos 1991 tarihinde İspanya'nın Sadabell kentinde dünyaya geldi. 29 yaşındadır. Futbola oynamaya 11 yaşında CF Can Rull'da başladı, sonra FC Barcelona altyapısına geçti ve Katalonya kulübü CF Damm'da bir yıl kiralık oynadı. 2008'de, kontratın süresi bitti ve RCD Espanyol'a transfer oldu. İlk profesyonal maçına 2009-2010 sezonunda RCD Espanyol B formasıyla çıktı, o sezon 3. ligdeydi. Haziran 2010'da, FC Barcelona B'ye geçti ve ikinci ligde mücadele etti. Porto'nun kiraladığı İspanyol futbolcunun bir sonraki adresi Fiorentina oldu. 2017-2018 sezonunda Real Betis'e 4 milyon euroya satıldı. Bu sezon 29 maça çıkan ve 5 gol atıp 3 de asist yapan deneyimli kanat oyuncusunun kariyerinde 2 İspanya şampiyonluğu, 1 İspanya Kupası şampiyonluğu, 2 İspanyol Süper Kupa şampiyonluğu ve U21 Avrupa Şampiyonası şampiyonluğu bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.