Dedryck Boyata'nın kafa karıştıran sakatlık dosyası! Tam 97 maç...

Dedryck Boyata'nın kafa karıştıran sakatlık dosyası! Tam 97 maç...
Stoper arayışlarını sürdüren Trabzonspor'da gündemin en sıcak ismi Dedryck Boyata. Ancak Belçikalı futbolcu kabarık sakatlık raporuyla korkutuyor.

Kaan Ayhan ve Marlon ile başlayıp Marc Bartra ile stoper transferi sürecini ilerleten Trabzonspor'da gündeme son gelen isim Dedryck Boyata oldu. Belçika Milli Takımı forması da giyen deneyimli oyuncu için girişimlerine başlayan bordo mavililer, Alman temsilcisi Hertha Berlin'e 3.5 milyon euroluk bir teklifte bulundu ve beklemeye başladı. Sportif direktör Fredi Bobic de söz konusu teklifi doğruladı ve 'değerlendiriyoruz' açıklamasında bulundu. Ancak Boyata'nın bugüne kadar geçirdiği sakatlıklar soru işaretlerini de beraberinde getirdi. Çünkü Ahmet Ağaoğlu döneminde buna benzer transferlerden verim alınamadı ve yüksek ödemeler yapıldı.


 

'Sakatlık nedir bilmiyor' denilen Sturridge alındı

Trabzonspor 2019-2020 sezonunda Liverpool'dan ayrılan Danien Sturridge ile kontrat imzaladı. Her ne kadar ayrılığı adına açılan bahsin manipüle edildiği yönündeki davada suçlu bulunması sonrasında olsa da İngiliz oyuncu kariyerinin en çok maç laçırdığı sezonu geçirdi. Kısa sürede iyi işler yapsa da devamlılığı olmaması her şeyin üstünü örttü. Jürgen Klopp golcü futbolcu hakkında; "Sakatlık ne demek bilmiyor. Ağrının ve sakatlığın ne olduğunu öğrenmeki" açıklamasında bulunarak sakatlıklarını eleştirmişti.

celtic boyata


Afobe ve Plaza getirildi

Eddie Newton'un takımın başına getirilmesi sonrasında rotasını İngiltere'ye çeviren Trabzonspor, o dönem Bristol City'de oynarken çapraz bağları kopan 33 karşılaşmada forma giyemeyen Benik Afobe'yi kiraladı. İngiliz futbolcu aynı sorun nedeniyle daha önce de 18 maç kaçırmıştı. Toplam sayı ise 73'tü. Diğer forvet oyuncusu Plaza ise kariyerinin başında olmasına rağmen yaşadığı sakatlıklarla soru işaretleriyle doluydu. Ki nitekim sadece 45 dakika kalabildiği Adana Demirspor maçının ikinci devresinde sahaya çıkamadı. Ekvadorlu golcünün küçük yaşlardan itibaren hocalığını üstlenen Juan Carlos Leon, zaman zaman dinlendirerek oynattıkları Plaza'nın bu denli sahalardan uzak kalmasına çok şaşırdığını DAMGA'ya açıklamıştı.

celtic boyata
 


 

Son transfer Koita

Kasımpaşa'da geçirdiği dönemde sakatlıklarıyla herkesin dikkatini çeken Fode Koita da Trabzonspor formasını giyen isimlerden biri. 100 maça yakın süre takımından uzak kalan Gineli oyuncu aldığı 1.5 milyon euro maaşla tepkilere de neden olurken sadece 3 maçlık süre alabildi. Skor katkısı yapamazken sadece 1 gol pası verebilirdi. Şimdi ise gönderilecek yer aranıyor ancak alması gereken 3 milyon euroluk garanti ücret el kol bağlıyor.

dedryck boyata hertha berlin
 


 

Tam 97 maç yok!

Trabzonspor'ın bonservisi için 3.5 milyon euroyu gözden çıkardığı Dedryck Boyata'nın sakatlık dosyası da oldukça kabarık. Belçikalı stoper bugüne kadar 3 sezona yakın bir sürelik maç kaçırdı. Celtic'e transfer olduktan sonra 70, Alman ekibi Hertha Berlin'de ise 27 maçta arkadaşlarını yalnız bırakan deneyimli oyuncunun bu sicili taraftarları da endişelendiriyor. Birçok bordo mavili taraftar söz konusu transferden vazgeçerek daha sağlam ve savunmaya fazla katkı verebilecek isim alınmasını istiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.