Deniz yıldızından zaferlere giden yol

Deniz yıldızından zaferlere giden yol
Yaptığı güzel işlerle adından övgüyle söz ettiren başarılı spor insanı Burhan Keskin, hentbolda imza attığı çalışmalarla ve çocukları spora kazandırma konusunda gösterdiği özenle büyük bir alkışı hak ediyor. “Deniz yıldızından zafere giden yol” dediğimiz bu hikayeyi gelin kendisinden dinleyelim

Önce Deniz Yıldızı'nın hikayesinden bahsedeceğim. Bir gün yaşlı adamın biri sahilde gezerken başka bir genç adamı görmüş genç adam yerden bir şeyleri alıp alıp denize atıyormuş. Bunu gören yaşlı adam genç adama ne yaptığını sormuş . Genç adamda karaya vuran deniz yıldızlarını kurtarmaya çalışıyorum demiş. Bunun üzerine yaşlı adam sahilde milyonlarca deniz yıldızı var hepsini kurtaramazsın boşa uğraşma demiş. Genç adamda yerden bir tane daha deniz yıldızı alıp suya atmış ve demiş ‘evet hepsini kurtaramam ama bak bununkini kurtardım sizin için fark etmez ama onun için çok şey fark eder. ‘ demiş. Bugün size deniz yıldız kahramanı olan genç adamın hikayesine benzer bir hayattan bahsdeceğim.


Kimdir bu hocamız ?
Burhan KESKİN ,Beden eğitimi öğretmeni olup kendini hentbola adamış bir adamın hikayesi. 2016-2017 yılında Kamiloba Beyazlar ortaokuluna tayin isteyen idealist bir öğretmen. Aynı zamanda akademik kariyeri olan yüksek lisans mezunu ve makaleleri olan spora sevdalı bir vatansever. Bakın bu spora sevdalı vatansever 4 yılda neler yapmış. Önce Kamiloba’dan bahsedelim Büyükçe ilçesine bağlı küçük bir mahalledir. Burası parçalanmış ailelerin ve doğudan gelen maddi durumu olmayan ailelerin yaşadıkları geçiş bölgesi diyebileceğimiz bir yer. Burhan hoca bu okula geliş hikayesi ise şöyle ki lisede görev yaptığı okulun idealleri ile uyuşmadığını gören hocamız kendi hayatında BEYAZ bir sayfa açmak için ortaokula tayin istemek istemiş. Tam o sırada Kamiloba’da BEYAZlar ortaokulu boştaymış. Hocamızda vardır bunda bir hikmet deyip tek tercih bu okulu yazıp tayin oluyor. Ve hikayemiz bundan sonra başlıyor. Kendisinin öğrencilerine söylemiş olduğu bir slogan var. O GEMİ GELECEK diye. Hocamız öğrencilerine tüm hayallerini isteklerini hedeflerini bir gemiye koymalarını söylüyor ama bu gemi çook uzakta.bu gemiye ulaşmak için önce inanmak gerektiğini sonra çalışmak gerektiğini en sonunda da umudumuzu kaybetmemiz gerektiğini söylüyor. GEMİnin umutlarının sembolü olduğunu her çocuğun bir gemisi olduğunu söyleyip okuldaki serüvenini anlatıyor. Okulda iken önce çocuklara sporu sevdirmek istemiş bunun için kendi cebinden potalar, filleler, kaleler, toplar, formlar .. vb aklınıza gelmeyecek sınırsız malzeme almış. Ayrıca müsabakalara gitmek müsabaka öncesi ve sonrasında çocuklara yiyecek içecek için maaşını kullanmış. Kendi Maaşının yetmediği yerde krediler çekmiş. Daha hikayemiz yeni başlıyor. İlk senesinde her turnuvaya katılmış. Hepsinde kaybetmiş . hatta okulda hem idare hem öğretmenler ‘yine mi kaybettiniz? niye gidiyorsunuz? sonuç belli ! …vb olumsuz telkinlerde bulunmuşlar. Hocamız onlara BAMBU AĞACI hikayesinden bahsetmiş. Kısaca Bambu ağacı şu demek ilk 4 sene hiç filiz vermeyen bir ağaç iken 5. Senesinde birden boy atıp dünyanın en uzun ağacı olduğunu. Sabretmeleri gerektiğini söylemiş.



Hocamızdan önce 20 yıllık okulun toplam 8 kupası varmış. Hocam ilk sene müsabakalara gitmiş ama hep kıl payı kaçırmış sonra bu çocukların hiç başarı tatmadıklarını öğretmenler ve aileleri tarafında dışlanmış parçalanmış aile çocukları olduğunu fark edince 23 Nisanda okulda yarışmalar yapmış 150 tane madalya yaptırmış ve hemen her çocuğa vermiş böylelikle çocuklar başarıyı tatmış hatta 1 hafta boyunca boyunlarında madalyalarla gezmişler. Bu olaydan sonra katıldıkları son 3 turnuvada 3. Lük 2.lik ve en sonunda 1.lik elde etmişler. O seneyi 3 kupa ile kapatmışlar. Ve sonraki 3 yıl dahil olmak üzere toplam son 4 yılda 44 kupa almış.

İlk adımlar sezonu
2017-2018 İlk adımlar sezonu .sezonunda hocamız bu çocuklar ortaokuldan gidince kaybolmasın diye bunları bir Hentbol kulübüne toplamak istemiş Büyükçekmece’de kulüp aramış bulamayınca eski görev yaptığı kulüp olan Silivri BEYCİLER S.K üne almış kızları. Silivri Belediyesi maçlar için servis vererek maçları gitmesini sağlamıştır. Okulun bahçesinde 1 metrekare düz alanı olmayan beton zeminde yaz- kış ve yağmur-çamur demeden çalışmış. İlk sene çocuklar kulüp olarak İstanbul 4.sü olmuş. Türkiye şampiyonasına hak kazanıp maddi imkânsızlıklardan gidememiştir. 2018-2019 yine okul bahçesinde idmanlara devam edilmiş bu sezona hocamız çocukların DIŞARIYI TANIMA SEZONU olarak adlandırıyor. Bu sezonda hocamız çocuklardan bazılarının hayatlarında pasta yemediğini öğrenmiş ve sezon öncesi 2 pasta yaptırmış bir çoğu ilk kez pasta yemiş. Bu çocukların Büyükçekmece’yi görmediklerini öğrenen hocamız bunları Büyükçekmece ve sahile geziye götürmüş. Çocukların sinema ile tanışmadığını öğrenince sinemaya götürmüş. Sahilde trambolinde oyunlar oynamış çocuklar. Çocukların bowling oynamadığını öğrenen hocamız oraya da götürmüş her şeyi kendi cebinden harcayarak. O sezon İstanbul 3.sü olup Türkiye şampiyonasına hak kazanan takım Afyon’daki şampiyonaya gitmiş çocuklar ilk kez il dışına çıkmış. Yolda Kütahya’da kar görünce kar molası yapıp kar topu savaşları ve karda kaymışlar. İlk kez karla tanışmış çocuklar.6 çocuk spor lisesini kazanmış Anadolu yıldızlar ligi dediğimiz il karmalarına 6 sporcu vermiş ve o sezon Milli takım kampına 1 sporcu vermiş.



Başarıyı tatma sezonu
2019-2020 sezonunu hocamız başarıyı tatma sezonu olarak adlandırıyor. Çocuklar bu sezon ışığı olmayan üstü açık halısahada idmanlar yapmaya başlamış gece geç saatlere kadar.Hentbol Altyapı Liginde İstanbul Avrupa yakasında 1.tamamlamış ligide 2.bitirmiştir. O sezon il karmalarına 12 sporcu vermiş . 8 sporcu spor lisesini kazanmış. O sezon Milli takıma 1 sporcu vermiş. 8 sporcuda kamplara isimleri yazıldı ama pandemi nedeniyle kamplar yapılmadı ve bekliyorlar. 2020-2021 Sezonu hocamız tanıma sezonu diyor. Bu sezonda Bölgesel lige(3.lig) başvuru yapan takım Tarihinde ilk kez Silivri ve Çatalca Gençlik spor müdürü Seyithan DAĞISTANLI sayesin salonda idmanlara başlamış. Çocuklar haftanın 4-5 günü salonda idman yapmaya başlamış. Hentbol Bölgesel ligini geçip Hentbol Kadınlar 2.Ligine çıkmaya hak kazanmıştır. Takım Hentbol tarihinde bölgesel lig ve 2.Ligte mücadele eden en genç takım unvanı aldı 14 yaş ortalaması ile. Bölgesel Lig tarihinin 12 yaşında olan bir oyuncusu en genç kaptanı unvanını aldı. Şuan tam tamamına kırılması zor bir rekorla 24 haftadır idman yapıyorlar ve Hentbol 2.lig maçlarının başlamasını bekliyorlar.



BU GEMİ HİÇ BATMASIN

Bende hocama sordum sıkıntılarınız, talep ve istekleriniz var mı ?
Burhan KESKİN Sponsora ihtiyaç olduğu. Çocukların Kamiloba’dan Silivri’ye idmanlara gitmek için servise ihtiyaç olduğunu . Malum pandemiden dolayı toplu taşıma çok riskli, maliyetli ve geneli 20 yaş altı olduğu için 1 ile 4 arasında dolmuşlara binemiyor. THF 2. LİG Maçlarına gideceğimiz zaman konaklamanın karşılanması gerektiğini söyledi. Çocuklara ufakta olsa harçlık verilirse onları dahada teşvik edecektir dedi. Yeterince Top yok ,kale ağları yok, Kale arkası ağımı yok, Hentbol Vaksı yok. bunun dışında idman malzeme ihtiyaçları olduğunu söyledi.Müsabakalara gitmek için COVİD testi zorunlu olduğu için bunun karşılanma ihtiyacı var. Çocukların ayakkabı, şort, forma ,eşofman ihtiyacı olduğunu söyledi. Hocamıza teşekkür ederim Başarılarının devamını dilerim DENİZ YILDIZLARIN gemisi hiç batmasın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.