Derbi nedir? Fenerbahçe Trabzonspor maçı derbi mi

Derbi nedir? Fenerbahçe Trabzonspor maçı derbi mi
Süper Lig'de haftanın karşılaşmasına çıkacak olan Fenerbahçe ile Trabzonspor sezon içerisindeki hedeflerine varabilmek adına bu mücadeleye en iyi şekilde hazırlandı ve son söz futbolcularda. İki ezeli rakip arasındaki rekabette oynanan maçların derbi olup olmadığı da merak konusu haline geldi ve binlerce kişi sorgulamalarda bulunuyor. Peki, Derbi nedir? Fenerbahçe Trabzonspor maçı derbi midir? Detaylar haberimizde.

Bu sezon Süper Lig'deki performansıyla herkesi kendisine hayran bırakan ve ezeli rakiplerine ocak ayında havlu attıran Trabzonspor, daha önce Kasımpaşa, Fatih Karagümrük, Beşiktaş ve Galatasaray'ı yendiği İstanbul'da Fenerbahçe ile karşılaşacak. Bordo mavililer 3 puan alarak şampiyonluk yolunda dev bir adım daha atmak isterken sarı lacivertliler ise sezonun kurtuluş maçı olarak gördüğü kritik 90 dakika sonunda taraftarıyla bütünleşmek amacında. Ali Koç döneminde hala kupası bulunmayan Sarı Kanaryalar'da bu akşam büyük önem taşıyor ve biletlerin tamamının tükenmesi de bunun bir göstergesi. İki takımın yanı sıra Beşiktaş ve Galatasaray'ın da Trabzonspor ile oynadığı maçların statüsü sürekli merak ediliyor ve derbi olup olmadığı araştırılarak öğrenilmek isteniyor. Peki, Derbi nedir? Fenerbahçe Trabzonspor maçı derbi midir? Detaylar haberimizde.



Derbi nedir?

Türk Dil Kurumu'nun internet sitesinde yer alan bilgilere göre derbinin üç anlamı bulunmaktadır. İngilizce kökenli kelime aşağıdaki listeye göre değerlendirilmiş ve kayıtlara geçmiştir;

  • 1. isim, spor Aynı şehrin takımları arasında oynanan oyun.
  • 2. isim Büyük takımlar arasında oynanan oyun.
  • 3. isim Yılda bir kez yapılan, üç yaşına gelmiş atların katıldığı yarış.


trabzonspor


Futbolda derbi nedir?

Birçok kelimenin futbolda farklı anlamlarda kullanıldığına tanıklık ediyoruz. Futbol literatüründe derbi genelde aynı şehrin takımları arasında oynanan maçlara deniyordu. Bu örnekten yola çıkarak Barcelona-Espanyol maçı derbi olurken Barcelona-Real Madrid karşılaşması derbi sayılmıyordu. Ancak bir süredir büyük takımlar arasındaki maç terimi olarak kayıtlara geçince birçok karşılaşma derbi statüsüne girdi.


nwakaeme trabzonspor fenerbahçe


Fenerbahçe - Trabzonspor maçı derbi midir?

Bu akşam sonucu merakla beklenen Fenerbahçe - Trabzonspor maçında nefesler tutulacak. İki takımın taraftarlarının büyük bir sabırsızlıkla beklediği mücadele için çok sayıda kişi derbi araştırması bulunuyor. TDK'nın da bilgi klavuzunda yayınlanan anlamlara göre Fenerbahçe - Trabzonspor maçı derbidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.