Devlerin düellosu! Fenerbahçe - Galatasaray maçı saat kaçta ve hangi kanalda

Devlerin düellosu! Fenerbahçe - Galatasaray maçı saat kaçta ve hangi kanalda
Türkiye nefesini tuttu derbiyi bekliyor. Haftalardır beklenen gün nihayet geldi ve artık son sözü futbolcular söyleyecek. Saatler kala muhtemel kadrolar da belli oldu. Fenerbahçe'nin 47, Galatasaray'ın 53 puanı olduğu maç öncesindeki gelişmeleri siz değerli futbol severler için hazırladık. Peki Fenerbahçe - Galatasaray maçı saat kaçta ve hangi kanalda. İşte detaylar...

Fenerbahçe bugüne kadar oynanan 386 maçın 146'sında gülen taraf olurken, Galatasaray bu süre içinde 123 kez galip gelebildi. İki takım arasında oynanan 117 maçta ise yenen taraf çıkmadı.Sarı lacivertliler, Galatasaray ağlarına 532 gol bırakırken, sarı kırmızılılar 482 golle karşılık verdi.

Fenerbahçe - Galatasaray maçı saat kaçta ve hangi kanalda?
Fenerbahçe - Galatasaray maçı saat 19.00'da başlayacak ve beIN SPORTS1'den yayınlanacak.

121 kez karşılaştılar
Fenerbahçe ile Galatasaray, lig tarihinde ise tam 121 kez kozlarını paylaştı. Genel toplamda olduğu gibi ligde de üstün olan taraf sarı lacivertliler oldu. Fenerbahçe 50 kez galip gelen taraf olurken Galatasaray ise 33 kez sarı lacivertli rakibine üstünlük kurdu. Ligdeki 38 maç ise berabere sonuçlandı. Bu 121 maçlık periyotta Fenerbahçe 154 gol üretirken, sarı-kırmızılılar ise 116 gol kaydetti.

Galatasaray galibiyeti unuttu
Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de son Fenerbahçe galibiyetini 18 Ekim 2014'te Türk Telekom Stadyumu'nda aldı. Cesare Prandelli'nin Galatasaray'ı, İsmail Kartal'ın yönettiği Fenerbahçe'yi Wesley Sneijder'in kaydettiği 2 golle geçmişti. Sarı lacivertli ekibe karşı ligdeki son galibiyetini bu tarihte alan sarı kırmızılılar, daha sonra ligde çıktığı 6 Fenerbahçe maçında galibiyet göremedi.

Fenerbahçe'nin bileği bükülmüyor
Fenerbahçe, 18 senedir Galatasaray'a kendi sahasında mağlup olmuyor. Galatasaray, Fenerbahçe deplasmanında son galibiyetini 22 Aralık 1999'da 2-1'lik sonuçla alırken, aradan geçen 18 yılı aşkın sürede rakibini deplasmanda mağlup etmeyi başaramadı. 1999'daki galibiyetten sonra Fenerbahçe ile Kadıköy'de 21 kez karşılaşan Galatasaray, 3'ü Türkiye Kupası, 18'i de lig olmak üzere çıktığı 21 resmi müsabakada 15 kez sahadan boynu bükük ayrılırken, 6 kez de berabere kaldı.

Gözler kalede ve forvette
Fenerbahçe ile Galatasaray arasında 17 Mart Cumartesi günü yapılacak derbide Volkan Demirel, Giuliano, Muslera ve Gomis'in performansları büyük önem taşıyacak. Kaleyi korumaları beklenen Fenerbahçe'nin 36 yaşındaki file bekçisi Volkan Demirel ile Galatasaray'ın 31 yaşındaki Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera'nın sergileyeceği performans, derbinin sonucuna doğrudan etki edecek. Fenerbahçe'de 16. sezonunu geçiren Volkan Demirel ile Galatasaray'da 7 sezondur forma giyen Muslera'nın derbide ortaya koyacağı mücadele, takımları adına büyük önem taşıyacak. İki takım arasında son 10 yılda oynanan 27 maçta Fenerbahçe'nin 29 golüne, Galatasaray 22 golle karşılık verdi. Rakip filelere gönderilen 51 golün 35'i yabancı, 14'ü Türk futbolculardan geldi. İki golü de futbolcular kendi kalelerine attı. 

Primde de derbi
Fenerbahçeli futbolcular bu sezon 3 kez başarı priminin kıyısından döndü. Ligin ilk yarısının son haftasında alınan beraberlik yüzünden 6 maçlık primi kaçıran futbolcular, daha sonra üst üste 3 karşılaşma için belirlenen primi galibiyet serisi yakalayamadığı için kaçırmıştı. Başkan Aziz Yıldırım bu sefer ise tek maç için ödül koydu. Şayet sarı-lacivertliler yarın ezeli rakipleri Galatasaray’ı devirmeyi başarırsa 1 milyon euroluk primi almaya hak kazanacak. Hatta başkanın bu primi 1.5 milyon euroya çıkarması bekleniyor.  Öte yandan Galatasaray'ın da galibiyet için 1 buçuk milyon euro primi gözden çıkardığı konuşuluyor.

Kocaman’ın derbi karnesi
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, kariyerindeki 22. derbi sınavını 17 Mart Cumartesi günü Galatasaray karşısında verecek. Sarı-lacivertli takımın başında bugüne dek Beşiktaş ve Galatasaray karşısında 21 derbiye çıkan Kocaman, bu karşılaşmalarda Fenerbahçe'nin 8 galibiyet almasını sağladı. Söz konusu derbilerde Kocaman yönetimindeki Fenerbahçe, 7 beraberlik alırken, 6 defa da yenildi. Aykut Kocaman, Galatasaray derbilerinde Fenerbahçe'nin teknik direktörü olarak 3 kez galibiyet sevinci yaşadı. Tecrübeli teknik adamla Fenerbahçe, hafta sonu Galatasaray karşısında 11. kez mücadele edecek. Kocaman'la Fenerbahçe, sarı-kırmızılılar karşısında aldığı 3 galibiyetin yanı sıra sahadan 4 defa beraberlik ve 3 kez de yenilgiyle ayrıldı.

Fatih Terim faktörü
Spor Toto Süper Lig'de 17 Mart Cumartesi günü Fenerbahçe'ye konuk olacak Galatasaray'da Fatih Terim, teknik direktörlük kariyerinde 54. kez bir derbide görev yapacak.  Galatasaray, Fatih Terim yönetiminde Fenerbahçe ile daha önce 26 derbi yaptı. Sarı-kırmızılı takım bu derbilerin 10'unu kazanırken, 7'isinde berabere kaldı, 9'unda ise sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Galatasaray, tecrübeli teknik adam idaresinde Beşiktaş ile oynadığı 27 derbide ise 10 galibiyet, 12 beraberlik ve 5 mağlubiyet yaşadı. Galatasaray, Fenerbahçe karşısında deplasmandaki son galibiyetini Fatih Terim yönetiminde elde etti. Sarı-kırmızılı takım, 22 Aralık 1999'da Kadıköy'de oynanan karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı. Galatasaray, bundan sonra dış sahada rakibi ile oynadığı 21 müsabakada galip gelemedi. Galatasaray, Fenerbahçe karşısındaki ligdeki en ağır yenilgisini de Fatih Terim döneminde yaşadı. Sarı-kırmızılı takım, 6 Kasım 2002'de deplasmanda oynadığı maçta rakibine 6-0 mağlup oldu. Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, bin 637 gün sonra derbi maçta görev 
alacak.

SON 6 MAÇ
08.03.2015 Fenerbahçe - Galatasaray: 1-0
25.10.2015 Fenerbahçe - Galatasaray: 1-1
13.04.2016 Galatasaray - Fenerbahçe: 0-0
20.11.2016 Fenerbahçe - Galatasaray: 2-0
23.04.2017 Galatasaray - Fenerbahçe: 0-1
22.10.2017 Galatasaray - Fenerbahçe: 0-0

Fenerbahçe
Volkan
Şener
Skrtel
Neustadter
Hasan Ali
Josef
Mehmet Topal
Dirar
Ekici (Aatıf)
Giuliano
Soldado

Galatasaray
Muslera
Linnes
Serdar
Maicon
Nagatomo
Fernando (Donk)
Selçuk
Feghouli
Rodrigues
Belhanda
Gomis

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.