Djordje Despotovic Rusya'da kalacak

Djordje Despotovic Rusya'da kalacak
Trabzonspor'un kadrosuna katabilmek için uğraş verdiği iddia edilen ve geçtiğimiz haftalarda kulübü Orenburg'dan ayrılan Djordje Despotovic'in Rusya'da kalacağı öğrenildi. Bordo mavililerin ayrıca bu transferde yeni rakipleri de var. İşte detaylar...

Şampiyonluk mücadelesinde kalan 8 haftaya yarın Göztepe deplasmanında başlayacak olan Trabzonspor, transfer çalışmalarını da sürdürüyor. Fırtına'nın gelecek sezonda da maliyeti ucuz isimlere yöneleceği öğrenilmiş ve birçok isimle temaslara başladığı dile getirilmişti. O futbolculardan birinin de Djordje Despotovic olduğu öne sürülmüştü. Sırp golcünün transferinde yeni talipler var ancak ilk düşünce Rusya'da kalmak.

 


MLS takımları istiyor

Serbest kalması sebebişyle istediği takıma imza atabilecek statüde bulunan Despotovic için Amerka ligi takımları da devreye girdi. 28 yaşındaki santrafor için Rus kulüplerinden gelecek olan mali şartları tatmin edici teklifler bekleniyor. Kurulu düzenini bozmak istemeyen ve bu sebeple de ülke dışına çıkmayı ikinci plana atan deneyimli isim eğer farklı ülkeden istediği kontratı alabilirse yeni bir maceraya da sıcak bakıyor.

Djordje Despotovic


 

Djordje Despotovic kimdir?

Santrafor mevkisinin yanısıra sol kanat ve 10 numara bölgelerinde de forma giyebilen Djordje Despotovic, 4 Mart 1992 tarihinde Hırvatistan'ın Loznica kentinde dünyaya geldi. 28 yaşındadır. Sırbistan ve Bosna Hersek vatandaşıdır. Sol ayağını daha güçlü kullanmaktadır. Sözleşmesi bu sezon sonu bitecektir. Sırbistan'ın en ünlü takımlarından Kızılyıldız'ın altyapısında futbola başladı. Sopıt'a kiralandı ve Spartak tarafından satın alındı. İlk yurt dışı tecrübesi Lokeren ile oldu ama beklenen performansı sergileyemedi. Kızılyıldız'a geri döndü. Orada da tutunamadı. Zhetysu'ya kiralandı. Ardından da Kairat Almaty. Astana bir sonraki durağı oldu. Transferinden sonra bu kez de Tobol Kostanay'ın yolunu tuttu. Son olarak da 2018'de Orenburg'a imza attı. Bu sezon çıktığı 22 maçta 9 gol ve 1 asistlik performans gösterdi. Sırbistan Milli Takımı kadrosunda yer alsa da formasını hiç bir maçta giyemedi. Güncel piyasa değeri 2.2 milyon euro.

Burak Zihni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.