Dorukhan Toköz yine yok!

Dorukhan Toköz yine yok!
Trabzonspor'un geçtiğimiz ay transfer ettiği Dorukhan Toköz o günden bu yana henüz forma giyemedi. Milli futbolcu sadece Molde maçında kadroda yer aldı ama oyuna giremedi. Taraftarlar da kendisi hakkında henüz bir açıklama yapılmayan oyuncu için sosyal medyada eleştirilerde bulundu.

Beşiktaş'ta gösterdiği performansla milli takıma kadar yükselen ancak sonrasında yaşadığı sakatlıklarla birlikte formaısnı kaptıran Dorukhan Toköz geçen sezon 37 karşılaşmada yer almıştı. Sezon sonunda biten sözleşmesini uzatmayan ve yurt dışında oynamak isteği ile siyah beyazlılardan ayrılan 25 yaşındaki futbolcu beklediği teklifleri alamamıştı. Bu aşamada devreye giren Trabzonspor yaptığı görüşmelerden olumlu sonuç alarak 10 Ağustos'ta imza töreni düzenleyip kendisini kadrosuna kattı. Ancak o gün imza atmak için formasını giyen Dorukhan bugüne kadar ne özel ne de resmi maçlarda forma giyemedi. Teknik direktör Abdullah Avcı'nın milli ara olarak belirlediği aradan sonra Galatasaray maçında yer alması beklenen kadroya da giremedi.


3+1 yıllık anlaşma

Yerli kontenjanı sebebiyle birçok oyuncunun gündeme geldiği Trabzonspor'da Dorukhan'ın transferi sonuçlandırılmış ve anlaşma şartları KAP'a bildirilmişti. Buna göre Dorukhan Toköz her yıl 9 milyon lira garanti ücret ve 7 milyon lira da imza ücreti alacaktı. Toplamda 16 milyon liraya denk gelen bu para üzerinden 3 yıllık sözleşme imzalandı, bir sene de opsiyon eklendi. Dorukhan Toköz ise yaptığı açıklamada, “Trabzonspor camiasının içinde bulunmak çok gurur verici ve çok mutluyum. Bu transfere vesile olan Başkanımıza, hocamıza ve hoca ekibimize çok teşekkür ediyorum. Böyle kaliteli bir takımın içinde bulunmak gerçekten çok güzel. İnşallah sonu şampiyonluk olur. Çünkü çok kaliteli ve çok iyi bir takımımız var. Ben de kendi adıma elimden ne geliyorsa ve hatta daha fazlasını vereceğim. İnşallah şampiyonlukta da çok büyük katkım olur. İnşallah her şey çok güzel olur, her iki taraf için hayırlı olur. Çok teşekkür ediyorum” diye konuştu..
 

Serbest statüde yer alan profesyonel futbolcu Dorukhan Toköz ile opsiyon hakkı kulübümüze ait olmak üzere 3+1 yıllık anlaşma sağlanmıştır. Anlaşmaya göre oyuncuya;

2021/22 futbol sezonu için 9.000.000.-TL garanti ücret ödenecektir. Sonraki sezonlarda bir önceki sezon aldığı ücrete (Tüfe+Üfe/2) oranında artış uygulanarak ödeme yapılacaktır.

Ayrıca, futbolcuya, her bir sezon için 7.000.000.-TL imza ücreti ödenecektir.

Opsiyon hakkının Kulübümüz tarafından kullanılması halinde;

2024/25 futbol sezonu için 10.000.000.-TL garanti ücret ve 10.000.000.-TL imza ücreti ödenecektir.

Menajerlik hizmet bedeli olarak, futbolcu ile olan sözleşmenin devam etmesi şartına bağlı olarak, futbolcuya ödenecek yıllık ücretin %7,5'i ödenecektir.

Kamuoyuna duyurulur.

Saygılarımızla.


Resmi siteden açıklama yok

Bugüne kadar birçok sakatlık hakkında bilgi veren Trabzonspor Sağlık Kurulu tam bir aydır sahada olmayan Dorukhan için paylaşımda bulunmadı. Sadece Abdullah Avcı'nın milli ara sonrasını işaret etmesi gündeme geldi ancak dün oynanan Galatasaray karşısında yine kendisi kadroda yoktu. Taraftarlar da transfere yönelik eleştirilerde bulunmaya başladı.


dorukhan toköz

dorukhan toköz

dorukhan toköz

dorukhan toköz

Burak Zihni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.