Ebere Paul Onuachu hangi maçları kaçıracak? Ne zaman sahalara dönecek?

Ebere Paul Onuachu hangi maçları kaçıracak? Ne zaman sahalara dönecek?
Trabzonspor'un Başakşehir'i 1-0 yenerek adını yarı finale yazdırdığı karşılaşmanın 68'inci dakikasında sakatlanarak oyundan çıkan Onuachu'nun durumu belli oldu. Kolu kırılan Nijeryalı bir süre daha sahalardan uzak kalacak. Peki, hangi maçları kaçıracak?

Bu sezon başında Southampton'dan kiralanan ve performansıyla herkesi sevindiren Ebere Paul Onuachu, Afrika Kupası'na giderek bir süre formasından uzak kalmıştı. Ligde oyuna sonradan giren Nijeryalı forvet, dün kupadaki Başakşehir mücadelesine ilk 11'de başladı. 29 yaşındaki forvet hava topuna çıktığı sırada göğsüne doğru gelen hamle ile birlikte yerde kalmış ancak hakem Kadir Sağlam korner atışı vermişti.

Hakeme tepki

Bu andan sonra hakeme büyük tepki gösteren Trabzonspor taraftarının yanı sıra kulüpten de paylaşım geldi. Söz konusu pozisyonun videosu paylaşılarak "Onuachu’nun göğsüne atılan tekme sonrası oyun köşe vuruşuyla devam etti..." ifadeleri kullanıldı.

Kısmi ezilme ve kırık

Teknik Direktör Abdullah Avcı, dün akşam karşılaşma sonrasında yaptığı açıklamada MR sonrası durumun belli olabileceğini söylemişti. Paul Onuachu’nun kolunun kısmi ezilme kırık nedeniyle alçıya alındığı öğrenildi. Bu gelişme sonrasında Afrikalı dev forvetin hangi maçları kaçıracağı ve sahalara ne zaman döneceği merak konusu oldu.

Onuachu ne zaman sahalara dönecek?

MR sonrasında kolundaki durumu netleşen Paul Onuachu'nun 6 hafta içerisinde sahalara dönmesi bekleniyor.

Trabzonspor'dan açıklama geldi

Trabzonspor Kulübünden, Onuachu'nun sağlık durumuna ilişkin açıklama geldi. Açıklamada

"Sağlık Kurulu Başkanımız Doç. Dr. Ahmet Beşir, futbolcumuz Paul Onuachu'nun sağlık durumuyla ilgili açıklamada bulundu.

Beşir, "Futbol A Takımımızın RAMS Başakşehir ile oynadığı karşılaşma esnasında sakatlanarak oyundan çıkan futbolcumuz Paul Onuachu’nun yapılan muayenesinde sol kasık bölgesinde kas (adduktor kas grubu) yaralanması ve sol önkolda darbeye bağlı ayrışmamış kemik (ulna) kırığı tespit edilmiştir. Oluşan kırık sebebiyle oyuncumuz 4 ila 6 hafta sahalardan uzak kalacaktır. Oyuncumuzun tedavisine sağlık ekibimizce başlanılmıştır" dedi." ifadelerine yer verildi.

İlgili Haberler

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.