Ebere Paul Onuachu'dan iyisi yok! O istatistik ile Mauro Icardi ve Edin Dzeko'yu geride bıraktı

Ebere Paul Onuachu'dan iyisi yok! O istatistik ile Mauro Icardi ve Edin Dzeko'yu geride bıraktı
 DAMGA Editörü
Son olarak aldığı Samsunspor maçında rakip fileleri sarsan Ebere Paul Onuachu, Afrika Kupası ve sakatlık nedeniyle uzak kaldığı sahalara Gaziantep FK maçında döndü. Hat-trick yapan Nijeryalı dev forvet, dakika başına yaptığı skorla zirveye yerleşti.

Sezon başında Southampton'dan kiralanan ve performansıyla herkesi kendine hayran bırakan Ebere Paul Onuachu, önce Afrika Kupası ardından da Başakşehir ile oynanan Türkiye Kupası maçında yaşadığı sakatlık nedeniyle sahalardan uzak kalmıştı. Nijeryalı forvet geçen hafta kadroda yer almış ancak oyuna girmemişti. Enis Destan'ı kızağa çekip bu kez 2.01 metre boyundaki oyuncusuna şans veren Abdullah Avcı, en iyi karşılığı aldı. Afrikalı santrfor attığı 3 golle hem takımını 2-0 geriden öne geçmesini sağladı hem de Bardhi'ye asist yaptı. Skora katkısıyla da rakiplerini geride bırakmayı başardı.

Gaziantep'e üçleme!

Trendyol Süper Lig'in 34'üncü haftasında Gaziantep FK'yı ağırlayan Trabzonspor, ilk yarıyı rakibi karşısında 2-0 geride kapattı. İkinci yarıda ise Onuachu kasırgası başladı. 50'inci dakikada Vişça'nın pasında sağ ayakla topu ağları gönderen 29 yaşındaki forvet Bardhi'nin 65 dakikası füzesinde de rakibi ile top arasına girip servis yapmasını bildi. Santranın ardından kısa süre geçmişti ki Vişça bir kez daha sahneye çıktı. Sağ kanatta takım arkadaşını topla buluşturdu. Belki de kendisindne beklenmeyen bir kıvraklık gösteren yıldız oyuncu, Nita'yı çok şık bir çalımla ekarte ederek meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. Kendisi gibi sakatlıktan dönen Tezeguet'in soldan ortasında rakibini vücut çalımıyla geçip bir kez daha ağları buldu ve hat-tricke imza attı.

trabzonspor00005-6845237328.jpg
Paul Onuachu bu sezon 18 maçta 12 gol kaydetti

Kalmak istiyor

Dün akşamki performansıyla Trabzonspor taraftarlarına maşallah dedirten Paul Onuachu'nun geleceği de merak konusu. Soto'dan kiralanan Nijeryalı futbolcunun yeni adresi sabırsızlıkla bekleniyor. Yönetim yeniden kiralama noktasında görüşmeler yaparken yıldız forvet de hem şehre uyum sağlaması hem de Avrupa kupalarında yer alacak olmalarından dolayı oldukça sıcak. Karşılaşam sonrasında da kalmak istediğini duyurdu.

paul-onuachu.jpg
Paul Onuachu dakika başına skor istatistiklerinde zirveye oturdu.

Süper Lig'in zirvesinde

Bu sezon 12 karşılaşmada yer almamasına rağmen Trabzonspor'a büyük katkı sunan Paul Onuachu, krallık yarışında rakiplerinin gerisinde kalmasına rağmen dakika başına attığı goller itibarıyla zirvede bulunuyor. Deneyimli isim 109 dakikada bir ağları sarsmayı başardı. Aynı istatistikler baz alındığında Mauro Icardi 119, Rey Manaj 120 ve Edin Dzeko 130 dakikada bir fileleri havalandırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.