Eda Erdem heykelinin açılış tarihi belli oldu

Eda Erdem heykelinin açılış tarihi belli oldu
Fenerbahçe voleybol takımının kaptanı milli voleybolcu Eda Erdem’in heykelinin dikilmesi için çalışmalar hız kazandı. Heykelin planlanan açılış tarihi de belirlendi.

Fenerbahçeli taraftarların sevgilisi Eda Erdem’in heykelinin dikileceği daha önce kulüp başkanı Ali Koç tarafından açıklanmıştı. Konuya dair bugün bir açıklama yapan Fenerbahçe Spor Kulübü Voleyboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Simla Türker Bayazıt, Eda Erdem heykelinin açılış tarihini ilk kez dile getirdi.

İşte planlanan açılış tarihi!

Fenerbahçe TV’de konuşan Simla Beyazıt, Eda Erdem’in heykelinin 2024 yılında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü haftasında açılmasının planlandığını belirtti. Beyazıt; “Eda Erdem’in heykelinin 2024 yılında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Haftasında açılışını yapmak istiyoruz. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının ilk Kadınlar Günü olacak” diye konuştu.

Eda Erdem heykelini kim yapacak?

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımı ve A Milli Kadın Voleybol Takımının efsane kaptanları arasında şimdiden yerini alan Eda Erdem Dündar’ın heykelini Heykeltraş ve Yüksek Mimar Pınar Öktem Doğan yapacak.

gbthpqoxuaa7uup.jpeg

Eda Erdem heykelinde hangi poz kullanılacak?

Eda Erdem’in heykelinde milli sporcunun ikonik pozlarından biri kullanılacak.

gbs8fvvwgaayfzw.jpeg


Heykeli yapacak olan Pınar Öktem Doğan, Eda Erdem’in heykelini şu sözlerle anlattı:

“O duruşu olağanüstü güzel. Çok kararlı, başarıya giden müthiş bir duruş. Orada hiçbir şekilde tereddüt etmedim ama saçı ile ilgili tereddütler yaşandı. Bunu diğer arkadaşlarımla beraber de konuştuk. Acaba bu mu olmalı, yoksa genelde yaptığı örgülü saçı mı olsun, diye. Fakat o taraf o kadar güzel ki, zıplarken yukarıya kalkmış saçı o kadar ivme kazandırıyor ki, hareket veriyor. Zaten iyi bir heykele baktığınız zaman; durağan değil, bir sonraki hareketini hissedebiliyorsanız heykelin, o zaman doğru çalışılmıştır. Eserde bir sonraki adımı görebiliyorsanız, o eser doğrudur.”

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.