Edin Dzeko son 6 sezondaki rekorunu kıracak! İşte o sayı...

Edin Dzeko son 6 sezondaki rekorunu kıracak! İşte o sayı...
Bu akşam Trabzonspor ile evinde karşılaşacak olan Fenerbahçe'de en önemli gol silahı Edin Dzeko. Boşnak golcü yakaladığı formla son 6 sezondaki istatistiklerini geride bırakabilir. Hatta yarısını da geride bıraktı.

Yaptığı transferlerle birlikte yaptığı hava ile çıktığı 19 maçtan da galibiyetle ayrılan Fenerbahçe, bu akşam Trendyol Süper Lig'de Trabzonspor'u ağırlayacak. Sarı lacivertliler evinde oynayacağı mücadelede 20'de 20 yapma hedefi ile sahaya çıkacak. İsmail Kartal'ın en önemli gol umudu ise Edin Dzeko. Deneyimli santrfor geldiği günden bu yana yaptığı katkı ile herkesi kendine hayran bırakmayı sürdürüyor. Son olarak 2016-2017 sezonunda 29 kez fileleri havalandıran Boşnak oyuncu o günden bu yana en fazla 16'ya ulaşabildi. Sezonun 4'te biri geride kalırken Süper Lig'deki gol sayısı ise şimdiden 10'u buldu.

Kaptan oldu coştu!

Geçen sezon Inter ile Şampiyonlar Ligi finali oynadıktan sonra Fenerbahçe'ye imza atan Edin Dzeko, takımın da kaptanlığına getirildi. Hazırlık maçlarında tutuk bir performans göstermesine rağmen Gaziantep FK karşısında oynana ilk hafta karşılaşmasında ağları 2 kez havalandırdı. Ankaragücü, Alanyaspor ve Başakşehir karşısında fileleri bulamadı. Samsunspor, Antalyaspor, Çaykur Rizespor ve Hatayspor'u boş geçmedi. Geçen hafta ise Pendik karşısında hat-trick yaptı.

Hedefi 16'yı geçmek

Attığı 10 golün yanında 4 de asist yaparak ligde toplamda 14 defa tabelanın değişmesine direkt katkıda bulunan Edin Dzeko'nun şimdiki hedefi ise daha önce 2017-18 ve 2019-20 sezonlarında Roma ile yakaladığı 16 gol barajını geçebilmek. Bu performansı ile de başarması çok da güç gözükmüyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Aydın Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.