Elayis Tavşan Hollanda'da coştu! Süper Lig takımlarının listesindeydi...

Elayis Tavşan Hollanda'da coştu! Süper Lig takımlarının listesindeydi...
Bu sezon başında Sparta Rotterdam'dan NEC Nijmegen'e transfer olan Elayis Tavşan adından söz ettirmeyi başardı. Genç oyuncu son haftalardaki formuyla parmak ısırtıyor.

Daha önce birçok Süper Lig takımıyla anılan Elayis Tavşan, Halil Dervişoğlu'nun da yetiştiği Sparta Rotterdam'dan NEC Nijmegen'e transfer olmuştu. Geçen sezon yine aynı ligde Telstar forması da giyen genç futbolcu kırmızı yeşilli ekiple performansını yukarı çekmeyi başardı.


Maçın adamı seçildi

19 yaşındaki sağ kanat geçen hafta oynanan De Graafschap maçında takımının yenilmesine engel olamasa da attığı harika golle haftanın enleri arasına girdi. Haftanın golüne aday olarak gösterilen Elayis dün de yine formundaydı. Roda'nın NEC Nijmegen karşısında aldığı 3-1'lik galibiyette sahanın en iyisi oldu ve maçın adamı seçildi.


elayis tavsan nec nijmegen


 

İstatistiklerini yükseltti

2. ligdeki ilk profesyonel kariyerinde Telstar formasıyla geçen sezon 23 maça çıkan Elayis bu sene ise daha uzun süresi bulunmasına rağmen 25 karşılaşmada forma giydi. Düzenli oynamasının yanısıra geçen sezonki 7 gol 3 asistlik istatistiğini de 7 gol 5 asist olarak geliştirdi. Bundan sonra atacağı goller ve yapacağı asistler ile daha da yukarı çekecek.


 

İki yıl daha anlaşması var

Bu sezon başında Sparta Rotterdam'dan Nijmegen ekibine imza atan Elayis'in ilk sezonu sona erdikten sonra iki yıl daha mukavelesi bulunuyor. Zaman zaman Süper Lig ekipleri ile de anılan Türk ve Hollanda pasaportlu oyuncunun milli takım havuzuna girmesi de bekleniyor. Ferdi Kadıoğlu da aynı takımdan Fenerbahçe'ye gelmişti ancak kendisi şu an Hollanda'nın alt yaş kategorilerinde forma giyiyor. Elayis'in U17 Avrupa şampiyonluğu da bulunuyor. Sağ kanatın yanısıra sol kanat ve forvet arkası da oynayabiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.