Emir Bars: Milli forma gurur veriyor

Emir Bars: Milli forma gurur veriyor
Gurbetçi bir ailenin oğlu olarak Hollanda'da futbola merhaba diyen ve ülkenin en önemli takımlarından biri olan PSV'nin alt yapısında oynayan Emir Bars takımda kalıcı hale gelebilmek adına mücadele verdiğini söyledi. Damga'ya konuşan Bars, “Ay yıldızlı formayı giymek bana gurur veriyor” dedi

Son senelerde Türkiye ile Hollanda arasında gerçekleşen birçok transferin yanı sıra gurbetçi oyuncuların da fazlalaşması dikkat çekiyor. Futbol hayatının henüz başında olan Emir Bars da ülkenin lokomotif takımlarından biri haline gelen ve alt yapısı ile de önde gelen kulüplerden görülen PSV'de oynuyor. Muhabirimiz Burak Zihni'nin sorularını yanıtlayan genç futbolcu idolünün Ronalinho olduğunu ifade etti.

Emir merhaba... Öncelikle futbol hayatının sana başarılar kazandırmasını ve hem oynadığın kulüplerde hem de milli takımda kalıcı olmanı diliyorum. İlk olarak seni tanıyalım. Emir Bars kimdir?
Merhaba, teşekkür ederim. 2005 yılında Hollanda’nın Helmond şehrinde doğdum. Futbol ile yatıp futbol ile kalkan, hayatı futbol olan bir Türk genciyim.

Ailenden bahseder misin? Neler yapıyorlar?
Ailemle beraber yaşıyorum. Manisa Soma kökenli bir aileyiz. 1 abim var.

Futbola nerede ve nasıl başladın?
Futbola 6 yaşımda Helmondia da başladım. Daha sonrasında PSV’ye transfer oldum.

PSV Hollanda futbolunun dev kulüplerinden biri ve alt yapı konusunda da önemli adreslerin başında geliyor. Burada yetişiyor olmak nasıl bir duygu?
Burada olduğum için çok mutluyum. Çok fazla şey öğreniyorum ve gelişiyorum. Böyle bir kulüpte yetişiyor olduğum için şanslıyım.


emir bars

En iyi olduğun ve geliştirmen gerektiğini düşündüğün yönlerin neler?
Adam eksiltme, oyun kurma, oyun okuma gibi özelliklerimin iyi olduğunu düşünüyorum. Sol ayağımı ise geliştirebilmem gereken bir özellik olarak görüyorum.

Kendini geliştirebilmek adına bireysel olarak ekstra çalışmaların var mı? Anlatabilir misin...
Ekstra birebir çalışmalar yapıyorum. Takım antrenmanları dışında bireysel çalışmalar ile mevcut olan özelliklerimi geliştirmek yanısıra eksik olan yönlerim üzerine de çaba gösteriyorum.

Bu sezon senin adına nasıl geçiyor?
Bu sezonun çoğunu milli takım kamplarında geçirdim. Kamplarda bulunmak bana çok fazla şey öğretip tecrübe kattı ve katmaya da devam ediyor. Kulüpte süre bulduğum zamanlarda da iyi performans gösterdiğimi düşünüyorum.

Futbola başladığın dönemlerde bir idolün var mıydı? Dünya futbolunda en beğendiğin oyuncular hangileri?
Ronaldinho benim çok beğendiğim ve idol olarak gördüğüm eski bir futbol ustası.

Kanatta oynayabiliyorsun. Takımda şu anda senin gibi alt yapıdan yetişen bir oyuncu olan Gakpo var. Adını da Avrupa'ya duyurmayı başardı. Kendine bu konuda güveniyor musun? Seni en üst seviyede izleyebilecek miyiz?
Ben de kısa sürede kendimi potansiyelimin en üst noktalarına taşıyıp adımı Avrupa’ya ve futbol dünyasına duyuracağım. Kendime çok güveniyorum ve bu güven ile birlikte ne istediğimi de bilerek çok çalışıp her geçen gün daha iyi noktalara ulaştığımı ve ulaşacağımı hissediyorum.

PSV A  takımı hakkında ne düşünüyorsun bu sezon? Süper bir başlangıç oldu ama sonrasında takım duraklama dönemine girdi gibi gözüküyor oyun anlamında. Geride kalan haftlarda nasıl gördün performansınızı?
Genç oyunculara fırsat veren ve zirveye oynayan bir takım konumunda. Zirve yarışını gençler ile birlikte yapıyor olması çok değerli bir durum. Umarım genç takım olarak sezonu zirvede bitiririz.

emir bars

Türk ve Hollandalı genç oyuncular arasında ne gibi farklar var sence?
Fark olduğunu düşünmüyorum.

Hollanda'daki Türk oyunculardan görüştüklerin var mı?
Selim Can Sönmez, Muhlis ve şuan Erzurumspor’da olan Gökhan Kardeş ile görüşüyoruz.

Milli takıma da seçildin bu sezon. Kendi adına nasıl bir süreç geçiriyorsun?
Milli takımda olmak beni ve ailemi çok gururlandırıyor. Kaliteli bir milli takım grubumuz var, bu kalite hem benim hem de takım arkadaşlarımın gelişimine katkı sağlıyor. Milli duygular ile futbol kalitesinin birleşimi bizlere kuşkusuz başarıyı getiriyor. Milli formayı giymek için çok çalıştım, formayı korumak ve en iyi şekilde temsil etmek için de sonuna kadar mücadele edecğim.

Kariyerinde uzun vadeli hedeflerin neler?
PSV kulübünde A takıma yükselip önemli bir oyuncusu olmak istiyorum. Daha sonrasında ise Avrupa’da daha büyük kulüplere transfer olma hedefim var.

Türkiye'de oynamayı düşünüyor musun?
Şimdilik kariyerimi Avrupa’da sürdürmek istiyorum fakat profesyonel hayat ne getirir bilinmez, yaşayıp göreceğiz.

Süper Lig'i takip ediyor musun?
Mümkün olduğunca takip etmeye çalışıyorum.

Futbol dışında neler yapıyorsun?
Ailemle ve arkadaşlarımla vakit geçiriyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.