Emre Akbaba: Forvet oynadım!

Emre Akbaba: Forvet oynadım!
Transferi forvet alamadan kapatmak zorunda kalan G.Saray’da büyük hayal kırıklığı yaşanırken Emre Akbaba’dan sürpriz bir açıklama geldi

Galatasaray'ın flaş transferi Emre Akbaba, sarı-kırmızılı formayı altında hayallerinin gerçek olduğunu söyledi. Galatasaray dergisine samimi açıklamalarda bulunan genç futbolcu, transfer süreciyle ilgili olarak, "Eski kulübümün beklentileri vardı. Beni çağırdılar ve konuştular. 'Siz başka bir takımla anlaşmış olabilirsiniz ama ben istemiyorum' dedim. Onlar da kendi açılarından haklı olabilirler, fakat sonuç değişmedi. Ailem de kararımı destekledi" diye konuştu.

ÇOK KOŞARIM
FUTBOL stiliyle ilgili de açıklamalarda bulunan Emre Akbaba, tek yönlü oynamayı sevmediğini belirterek futbola forvet olarak başladığını anlattı, forvet arayan hocasına göz kırptı. Yıldız oyuncu,"İlk başlarda forvet pozisyonunda oynuyordum. U15'te 10 numara pozisyonunda oynamaya başladım. U19'da ön liberoya geçtim. Genelde oynadığım takımlarda en çok koşan oyuncu oluyorum. Takıma hem ofansif hem defansif olarak yardım etmek istiyorum. Yani klasik bir 10 numara gibi değilim" ifadesini kullandı.

GALATASARAY'A AiTiM 
TARAFTARLARIN kendisine sevgi göstermesinin çok hoşuna gittiğini ve onlardan biri olduğunu vurgulayan Akbaba, "Taraftarın bana bu şekilde sevgi göstermesi adaptasyon sürecimi çok kısalttı. Aslında ben de onlardan biriyim. Ben de o tribünlere çıktım. Sonuçta kendimi bu camiaya ait hissediyorum ve taraftarlarımız da bana bu konuda destek sağlıyorlar" diye konuştu.

HEDEFiM iSPANYA LiGi 
İleride Avrupa'da futbol hayatını sürdürmek istediğini söyleyen milli futbolcu, "Öncelikle Galatasaray'da kupalar kazanmak istiyorum. Belki ileride hem kendimi daha iyi geliştirebilmek hem de kulübüme para kazandırmak için Avrupa'da futbol hayatımı sürdürmeyi düşünebilirim. Hedeflerim arasında İspanya Ligi var" dedi.

HAYAL BiLE EDEMEZDiM
EMRE, Galatasaray'daki ilk golünü eski takımı Alanyaspor karşısında ulaşırken farklı duygular yaşadığını kaydetti: "Arena'da gol atıp sevinmeyeceğimi hayal bile edemezdim. Ama kendi kendime maçtan önce, gol atarsam sevinmeyeceğimi söyledim."

MÜHENDiS OLACAKTIM
OKUL yıllarında futbolcu olmak istediğini söyleyen oyuncu o günleri şu sözlerle anlattı: Öğretmenlerimiz 'Hangi mesleği seçmek istiyorsunuz' diye sorarlardı, ben hep "futbolcu" diye yazardım. Bunu görünce öğretmenlerim "Futbolculuk bir meslek değildir" demişlerdi, ben DE "elektrik mühendisi" yazmaya başladım. Aslında nasıl bir meslek olduğuna dair hiçbir fikrim yoktu.

İKİ KEZ AĞLADIM
En etkilendiği futbol maçların sorulması üzerine Emre Akbaba, "Ben futbol maçı izlerken hayatımda iki defa ağladım. Bir tanesi milli takımın Kosta Rika'ya karşı oynadığı Dünya Kupası maçı... Diğeri ise Süper Kupa finalinde oynanan Real Madrid maçı... Mario Jardel golü attığında sevinçten ağlamıştım" dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.