Emre Akbaba resmen Galatasaray'da

Emre Akbaba resmen Galatasaray'da
Sarı-kırmızılılar, F.Bahçe’nin devreye girmesi ile karışan transferi 4 milyon euro’ya bitirdi

Galatasaray, Alanyaspor'un yıldızı Emre Akba'yı renklerine bağladı. Fenerbahçe'nin de devreye girmesiyle karışan transferde düğüm dün çözüldü. Sarı-kırmızılılar, Alanyaspor'a önerdiği 3 milyon euro'luk bonservis rakamını 4 milyon euro'ya çıkarıp, anlaşma sağladı. Aradaki 1 milyon euro'yu takımın sponsorlarından NEF'in ödeyeceği açıklandı. Transfer KAP'a da bildirildi. EMRE Akbaba'nın bu akşam saat 18.00'de İstanbul'da olması bekleniyor. Taraftarların karşılayacağı 25 yaşındaki oyuncu ile Türk Telekom Stadı'nda törenle 4 yıllık sözleşme imzalanacak. Göztepe maçını tribünden izleyecek olan Akbaba, Terim'in görev vermesi halinde sarıkırmızılı formayı ilk kez ilginç bir tesadüfle Alanyaspor'a karşı giyecek.

G.SARAYLI DURUŞU
Başkan Mustafa Cengiz, Emre Akbaba'nın transferdeki tavrını övdü. Saat 19.05'te basının karşısına çıkan Cengiz, "Tam bir Galatasaraylı duruşuydu. Kendisine teşekkür ediyoruz" dedi. F.Bahçe'nin devreye girmesini, "Rakiplerimize yalan söylemeyiz. Asla arkadan dolanıp iş çevirmeyiz. Bunu derken laf atmak niyetinde de değiliz" ifadeleri ile eleştiren Cengiz, FFP kuralları çerçevesinde al-sat dengesinde 3 milyon 350 bin euro açıkları olduğunu belirterek, "2019 Mayıs'a kadar çok çalışıp, futbolcu satarak bu açığı kapatmalıyız. Borçlarımızı da yapılandırıpyüzde 70'ini uzun vadeye yaydık" dedi.

KULAĞIM YANDI
2. başkan Abdürrahim Albayrak, Emre'nin transferinin çok zorlu geçtiğini söyledi: "Gece 2'ye kadar telefonla konuşmaktan kulağım yandı. Bir ara beyin kanaması geçiriyorum sandım. Kendimi soğuk suyun altına zor attım. Çok şükür bugün çözdük.

14 GOL 9 ASİST 
Emre Akbaba, Alanyaspor'da özellikle geçen sezon müthiş bir performans sergiledi. Milli futbolcu, Süper Lig'de forma giydiği 32 maçta 14 gol atarken, 9 tane de asist gerçekleştirdi. Takımının ligde kalmasında önemli rol oynadı.

TARAFTAR İÇİN KATKI 
Emre Akbaba için NEF'in icra kurulu başkanı Erden Timur'dan da açıklama geldi: "FFP yüzünden mali dengeyi sağlaması açısından ve G.Saray taraftarını rahatlamak neticesiyle Emre Akbaba transferı için elimizden geleni yaptık."
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.