Enis 'Destan' yazmaya geliyor! Enis Destan kimdir? Kaç yaşında ve hangi takımlarda oynadı

Enis 'Destan' yazmaya geliyor! Enis Destan kimdir? Kaç yaşında ve hangi takımlarda oynadı
Süper Lig'in lideri Trabzonspor, transferdeki hareketliliğini sürdürüyor. Bordo mavililer son olarak Enis Destan'ı da kadrosuna katmaya hazırlanıyor. Genç futbolcu için Altınordu FK ile yapılan görüşmelerin kısa sürede sonuca ulaşması bekleniyor. Taraftarlar da genç futbolcunun şampiyonluk mücadelesi verecek takımlarında oynaması için sabırsız. Peki, Enis Destan kimdir? Kaç yaşında ve hangi takımlarda oynadı? Detaylar haberimizde.

Yarın akşam Galatasaray ile İstanbul'da kritik bir derbiye çıkacak olan Trabzonspor'da transfer çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor. Rakiplerindeki hareketsizliğe rağmen hızlı bir dönemden geçen bordo mavililerin yeni transferi olması beklenen Enis Destan için evraklarının yetiştirilmesi adına uğra veriliyor. Altınordu ile el sıkışan Fırtına, genç futbolcuyu kadroya dahil edebilmeyi ve İstanbul'a götürmeyi planlıyor. Transferin de bugün içerisinde açıklanarak resmiyete kavuşturulması bekleniyor. Peki, Enis Destan kimdir? Kaç yaşında ve hangi takımlarda oynadı? Detaylar haberimizde.




4.5 yıllık imza

1. Lig'de performansıyla adından söz ettiren Enis Destan, Altınordu FK akademisinden yetişen isimlerden biri olarak dikkat çekmeyi başardı. Adı sık sık büyük takımlarla anılmasına rağmen transferi gerçekleşmeyen 19 yaşındaki santraforun Trabzonspor ile 4.5 yıllık sözleşme imzalayacağı ve İzmir temsilcisine de 750 bin euro verileceği öğrenildi. Anlaşmada ayrıca sonraki satıştan da yüzde 25 ila 30 arasında bir pay var.


enis destan trabzonspor


 

Salzburg ile anlaşamadı

Trabzonspor'un yeni transferi olmasına ramak kalan Enis Destan'ın sezon başında Avrupa'ya gidişi söz konusuydu ancak Red Bull Salzburg ile anlaşamayınca gerçekleşmedi. Genç oyuncu 2.5 millyon euro ve çeşitli bonusların kabul edildiği süreç sonrasında Avusturya temsilcisi ile yapılan görüşmelerde mütabakata varamayınca kariyerine İzmir'de devam etmişti. Ancak bu sezon işler istediği gibi gitmedi. Sadece 1 gol atabildi. 
 

enis destan trabzonspor


 

Enis Destan kimdir?

15 Haziran 2002'de İzmir'de doğan ENis Destan futbola Fikri Altay Spor'da başlamıştır. 2013 yılında Altınordu FK alt yapısına geçiş yapmış, burada tüm alt yaş kategorilerinde forma giymiştir. Profesyonelliğe de aynı kulüpte adım atan 18 yaşındaki futbolcu 1.85 cm boyundadır. Kariyerinde ilk kez 23 Aralık 2019 tarihinde oynanan Giresunspor maçında kadroya alındı ancak sahaya çıkamadı. İlk resmi müsabakasında Menemenspor karşı forma giydi. 3 dakikalık bir sürenin ardından bir süre daha kadroya alınmadı ancak 5'inci haftanın ardından forma şansı bulmaya başladı. Koronavirüs sürecinden de geçti. Gollerini atmayı sürdüren ve formuyla dikkat çekti. Birçok takımın radarına girdi. İstanbul'daki büyük kulüpler başta olmak üzere Trabzonspor ve Avrupa'daki birçok ekip kendisini takip etti. Sezon başında ise Red Bull Salzburg ile görüşmek için Avusturya'ya gitti fakat sonuç alamadı. Ümit Milli Takım formasını 6 kez giydi ve 2 gol sevinci yaşadı. Güncel piyasa değeri 1.9 milyon euro. Kulübüyle 2024 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.