Ertuğrul Doğan'ı bekleyen zorlu yaz! O oyuncular gidecek mi?

Ertuğrul Doğan'ı bekleyen zorlu yaz! O oyuncular gidecek mi?
5 gün sonra resmen Trabzonspor'un başkanı olmaya hazırlanan Ertuğrul Doğan'ı koltuğa oturmasının ardından zorlu bir süreç bekliyor. Genç başkanın yapması zorunlu ödemelerin yanı sıra yaz aylarında gönderilmesi gündemde olan oyuncular için de ekstra mesai harcaması gerekiyor. Çok sayıda futbolcunun ayrılması için gelişmeler yaşanıyor.

Ahmet Ağaoğlu dönemindeki asbaşkanlığının ardından resmen başkan olmaya hazırlanan Ertuğrul Doğan'ı zor bir süreç bekliyor. Camianın yeniden kenetlenmesinin yanı sıra hem saha sonuçları hem de idari anlamda yapı oturtmak zorunda oln Doğan'ın dşper yandan da transfere zaman harcamak zorunda. Kurmayları ile birlikte yeni sezeonun yapılanmasını oturtmak isteyen genç başkanın gündeminde birçok oyuncu bulunuyor. Daha önceden takımı tanıması nedeniyle düzene alışık olan Doğanı'n vereceği karalar ilerleyen dönem için etkili olacak.
 

Kadroda temizlik

41 milyon Euro’luk net maaş bütçesiyle sezona başlayan ancak hem Avrupa’ya hem de ligdeki zirve yarışına havlu atan Trabzonspor, önümüzdeki yıl mecburen küçülmeye gidecek. Hali hazırda sezon sonuna kadar ödenmesi gereken 30-32 milyon Euro’luk ciddi bir rakam var. Dolayısıyla yeni başkan Ertuğrul Doğan’ın, yaz döneminde kadroda ciddi bir temizlik operasyonu yapması bekleniyor.


 

Bardhi ilk sırada...

İlk etapta 5 isim yolcu Sözleşmesi sona erecek Hamsik’in yanı sıra, kiralık kontratları bitecek olan Yusuf Yazıcı, Gbamin, Naci Ünüvar ve Lazar Markovic’le vedalaşılacak. Marc Bartra, Bruno Peres ve Vitor Hugo’nun ülkelerine dönmek istedikleri konuşuluyor. Peres ile Hugo’ya Brezilya’dan pek çok teklif var. Kariyeri kupalarla dolu olan Bartra’ya da bazı La Liga ekipleri talip. Sezon başında 3 milyon Euro’ya Levante’den transfer edilen Enis Bardhi, satış listesindeki ilk isimlerden.


 

Sürprizler de olabilir

Geçtiğimiz ay Al Sharjah’a kiralık gönderilen Djaniny, Suudi Arabistan ekibinde çıktığı 7 maçta 5 gol atarken, 1.5 milyon Euro’luk satın alma opsiyonunu kullanmaları neredeyse kesin. Bu 10 oyuncuya, teklif gelmesi halinde Umut Bozok ve Larsen gibi isimler de eklenebilir. Kadronun kalanıyla ilgili kararı ve planlamayı ise yeni teknik direktörün yapması bekleniyor. Kısacası Fırtına, yine ciddi bir transfer hareketliliği yaşayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.