Fatih Terim Arda için isyan etti

Fatih Terim Arda için isyan etti
Fenerbahçe derbisinin ardından soyunma odası görüntüleriyle cezalandırılan kaptan için kulüp yayınladığı bildiride, "Kabul edilemez" derken teknik direktör Fatih Terim, "Örneği olmayan bir karar ama Galatasaray formasını giymesi yeterli ağır ceza alması için" ifadesini kullandı

Galatasaray geçen sezon olduğu gibi bu yıl da Kadıköy'de Fenerbahçe'yi devirince coşku soyunma odasına da taşındı. Bu esnada Etebo'nun sosyal medya paylaşımında Arda Turan'ın şahıs veya kurum adı kullanmadan sarfettiği küfürlü sözler yayına yansıdı. Salı günü Disiplin Kurulu'na sevk edilen Arda için karar dün çıktı ve 2 maçtan men edildi. Karara kulüpten büyük tepki geldi, “Özel alanda gerçekleşen, hakem, temsilci raporlarında yer almayan, muhatabı belli olmayan eylem ve söyleme verilen ceza hukuki dayanaktan yoksundur. Sağlık çalışanlarının adı kullanılarak meşru olmayan yollarla stadyuma sokulan binlerce kişinin Galatasaray camiasına ettiği küfürlerle bir tutulması senaryosunun parçasıdır” denildi. 


'Hukuksuzluğun kararını bekliyorum'

Fatih Terim de Arda'ya verilen cezaya tepkiliydi. Alanya maçı öncesi yayıncı kuruluşa konuşan Terim, "İçinde Fatih Terim adı geçtiyse herhalde 'az vermeyelim, ayıp olur yakışmaz' diye düşündüler varsayıyorum. Örneği olmayan bir karar ama Galatasaray forması giymesi yeterli ağır ceza alması için. Yapılan bir çok hukuksuzluğun kararını bekliyorum. Ne ceza var, ne sevk etme var, ne herhangi bir kurumun açıklaması var. Belki de ödül verecekler ne bilelim. Birden bire takımımızın en iyi oyuncularından biri olan takım kaptanıma 2-5 arasında cezadan 2 olanı vermişler" dedi.




'VAR'a gitmiyor'

Fatih Terim maçın ardından yaptığı açıklamada, ceza sahası içinde Emre Kılınç'ın ayağına basıldığını, ancak VAR'ın devreye girmediğini söyledi. Terim, "42. dakikada Emre Kılınç'ın ayağına basma var. VAR'a gitmiyor, VAR'daki Halis Özkahya çağırmıyor. Emre feryat figan yapsa belki verebilir. Üzgünüm, 2-1 devreye girmek başka bir şeydi. Emre'yi de atan bu arkadaşımızdı. Ondan sonra öyle pozisyonlar çok gördük ama kırmızı kullanılmadı. Herhalde ikinci yarıdaki oyun Galatasaraylılar’ın gönlüne su serpmiştir. Oradan devam etmemiz lazım, bu kadar da hata yapmamamız lazım. İyi oyun devam etsin diye rotasyon yapmadım ama demek ki yapmak lazımmış. Hiç alakası yokken gol yedik. Arkasından bir gol daha yedik. Bunlar aklımızda olmayan şeyler. Alanyaspor'u kutluyorum, başarılar diliyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.