Fatih Terim Atina’ya indi, Yunan basınına konuştu

Fatih Terim Atina’ya indi, Yunan basınına konuştu
Yunanistan’ın Panathinaikos takımı ile 1,5 yıllık sözleşme imzalayan teknik direktör Fatih Terim, Atina’da basının sorularını yanıtladı.

Bugün Yunanistan’ın başkenti Atina’ya iniş yapan Fatih Terim ayağınız tozuyla Yunan basınına konuştu. Panathinaikos’un başına geçen Terim, şampiyonluk istediğini dile getirdi.

İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan özel bir uçakla Atina’ya geçen Fatih Terim, havalimanında kendisini karşılayan basın mensuplarıyla biraraya geldi. Panathinaikos’un teklifini fazla düşünmeden kabul ettiğini açıklayan Terim, “Şampiyon olmaya geldim” dedi.

“Teklifi hemen kabul ettim”

İşte Fatih Terim'in Yunan basınına yaptığı çarpıcı açıklamalardan satır başları:

"Çok mutluyum. Başkanla yaptığımız toplantı çok uzun sürmedi, çünkü sahip olduğumuz enerji çok güçlüydü ve bu nedenle buna ihtiyacımız yoktu. Başkan ne istediğini biliyordu ve bana söylediği plan sayesinde düşünmeme gerek kalmadı ve teklifi hemen kabul etmeye karar verdim."

“Hem lig hem de Avrupa’da başarı istiyoruz”

"Elbette Yunan ligini takip ediyorum ve Panathinaikos, Olympiakos, AEK'yi biliyorum. Tüm takımları tanıyorum ama tüm kontrol bende değil, bu yüzden en kısa zamanda takımla tanışıp eksiklerimizi görmek ve bunun üzerinde çalışmak istiyorum."

"Bildiğim kadarıyla Panathinaikos yıllardır şampiyon olamıyor. Nereye gidersem gideyim kazanmak için giderim ve imzalarımı sadece kağıt üzerine atmam, kalbimden gelir. Bu tavrımı ligde de sürdüreceğime inanıyorum. Dört takım arasında bir rekabet var, rakiplerimiz hem kaliteli hem de güçlü, onlara saygı duyuyorum. Panathinaikos olarak lig şampiyonluğunu istiyoruz, Avrupa'da başarı istiyoruz, bu yüzden hedefler çok açık. Her neyse, başkanla bu konuda bir görüşme yaptık."

"Başlangıçta başkanla altı aydan bahsetmiştik ama sonunda 1.5 yıla karar verdik çünkü bir hedefimiz var ve bunu başarmak istiyoruz. Geçen yıl Panathinaikos sonuna kadar savaştı ve bu yıl da takımla birlikte mümkün olduğunca çok savaşmamızı istiyorum. Çok kaliteli bazı oyuncular gördüm. Herkesten en iyi verimi almaya çalışacağız."

Erdoğan’dan tebrik telefonu

Öte yandan Fatih Terim, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan tebrik telefonu aldığını da şu sözlerle dile getirdi: "Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan'dan, Panathinaikos'a katıldığım için tebrik mesajı aldım. Burada olmaktan mutluyum. Eşim de gelecek ve burada yeni bir hayata başlayacağız."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.