Fazıl Say'ın Fenerbahçe - Ümraniyespor maçı yorumları tepkilere neden oldu

Fazıl Say'ın Fenerbahçe - Ümraniyespor maçı yorumları tepkilere neden oldu
Ünlü piyanist Fazıl Say, Fenerbahçe'nin Ümraniyespor ile 3-3 berabere kaldığı maç sonrasında yaptığı yorumlar sosyal medyada tepkileri de beraberinde getirdi.

Milyonlarca euroluk bonservis harcamasının yanı sıra kadrosuna kattığı kiralık oyuncular ve serbest statüdeki isimlerle yeni sezona başlayan Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'nden elenmeisne rağmen Slovacko karşısında aldığı net skorla taraftarlarını umutlandırmıştı. Süper Lig'in ilk maçında Ümraniyespor'u ağırlayan sarı lacivertliler, son bölümüne 3-2 yenik durumda girdiği rakibi karşısında 1 puanı zor kurtardı. Tribünlerin tepki gösterdiği ve Ali Koç ile tartıştığı maçınardından ünlü piyanist Fazıl Say da 90 dakikayı yorumlayan isimlerden biriydi.
 


Eleştiri yağmuru

Geçen sezon ivme yakalayan takımın bozulduğuna ve Jorge Jesus'un gelmesi sonrasında Şampiyonlar Ligi'nden elenildiğine dikkat çekip yönetimi eleştiren Fazıl Say; "Hayatın ilk kuralıdır, “iyi giden bir şeyi bozmayacaksın”, mümkün mertebe muhafaza edeceksin. Baktın olmuyor o zaman müdahale edersin. Bunları hatırlarsınız yazmıştım; İsmail Kartal iyi iş çıkarıyor dursun. Kim Min Jae’yi kaybetme. Takımın akışı iyi. Jesus’u getirdi, Şampiyonlar ligi hayal oldu. Ceza kapıda. 8 forvetle maç yapan bir takım. Ligde kötü başlangıç. Kim çeker bu çileyi daha fazla? Kim? Para için bu takımda oynayanlar mı? Fenerbahçe bir ruhtur. Adını doğru telafuz edebilen var mı Fenerbahçe'nin? Hakemler konusuna gelince de... En çok aklımda kalan Ümraniye’nin ilk golü, adam 2 metre ofsaytta ve hamle yapıyor dokunamamışsa da dünyada hangi VAR hakemi bu golü verirdi merak ederim. Biz Fenerbahçe' yiz. Her attığımız ve yediğimizde işimiz VAR'da. Bu çok kötü işte." dedi.


 

Tepkiler yükseldi

Fazıl Say açıklamalarının devamında Ümraniyespor'un belediye takımı olduğu ve bu nedenle de iktidar ilişkisinin incelenmesi gerektiğine dair bir mesj daha yazdı. Başarılı piyanist her ne kadar İstanbul ekibi için 'Hak ettiler' ifadelerini kullansa da Fenerbahçe'nin rakibi olarak puan kaybedilen bir maçtan sonra kaleme aldığı sözler tepkileri de berbaberinde getirdi. Hangikredi Ümraniyespor da Say'ı tiye alan bir paylaşımda bulunarak Tosun Paşa filmi üzerinden gönderme yaptı.

İşte bazı yanıtlar;







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.