Fener stoperini buldu! Welinton Souza Silva kimdir? Transfermarkt profili

Fener stoperini buldu! Welinton Souza Silva kimdir? Transfermarkt profili
Fenerbahçe transfer haberlerinde son dakika. Sarı lacivertliler problem yaşadığı stoper mevkisi için harekete geçti. Yanal'ın raporu doğrultusunda Alanyaspor'un tecrübeli oyunvusu Welinton Souza Silva gündeme geldi. Peki Welinton Souza Silva kimdir? Kaç yaşında ve nereli? Transfermarkt profili haberimizde.

Sezon başında Serdar Aziz ve Sadık Çiftpınar'a ek olarak transfer edilen Zanka ile Adil Rami'nin istenen performansa ulaşmaması ve yaşanan sakatlıklarla kötü zamanlar geçiren Fenerbahçe bir ismi daha gündeme aldı. Sarı lacivertliler ön liberodaki Jailson ile desteklenen tandeme Welinton Souza Silva'yı düşünüyor. Taraftarlar da Alanyaspor'un deneyimli stoperini tanımak için Welinton Souza Silva kimdir, kaç yaşında, hangi takımlarda oynadı ve nereli? gibi sorular soruyor. Detaylar haberimizde yer alıyor.
 


Welinton Souza Silva kimdir?

10 Nisan 1989'da Brezilya'nın başkenti Rio de Janeiro'da dünyaya gelen Welinton, futbola Flamengo'da başladı. İlk yurt dışı macerasını Spartak V-kavkaz ile Rusya'da yaşadı. Kırmızı siyahlı ekibe geri döndü ve bu kez de Coritiba'ya kiralandı. Bu macerasının ardından Umm Salal'a da kiralık gitti. Ve takımından ayrıldı. Katar'da Al Khor forması giydikten sonra da 2017-2018 sezonunda Alanyaspor'a imza attı. 2023 yılına kadar sözleşmesi bulunan 1.81 boyundaki stoper, bu sezon Akdeniz ekibinin gösterdiği performansta da etkin rol oynadı.


Welinton da istiyor

Kanarya’nın, teklifi oldukça sıcak bakan Brezilyalı savunmacı için Akdeniz ekibiyle temasa geçerek, resmi görüşmelere başladığı bildirildi. Sportif direktör Damien Comolli’nin, sözleşmesi 2023 yılında bitecek olan deneyimli oyuncu için yaptıkları teklifi, kulübe ilettiği ifade edildi. Al Khor’dan 2017 Temmuz ayında transfer edilen ve piyasa değeri 1 milyon Euro olan Welinton, bu sezon 16 karşılaşmada rakip filelere 2 gol atmayı başardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.