Fenerbahçe Beko, Anadolu Efes’e direnemedi: 74-106

Fenerbahçe Beko, Anadolu Efes’e direnemedi: 74-106
Turkish Airlines EuroLeague'in 26. hafta karşılaşmasında Anadolu Efes, deplasmanda Fenerbahçe Beko'yu 106-74 mağlup ederek önemli bir galibiyet elde etti

Anadolu Efes 15. galibiyetini elde ederken, Fenerbahçe Beko ise 11. mağlubiyetini yaşadı. Bu mağlubiyetle birlikte Fenerbahçe Beko'nun EuroLeague'deki 10 maçlık galibiyet serisi de sonlanmış oldu.

Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda oynanan müsabakaya ev sahibi ekip De Colo, Guduric, Ulanovas, Barthel ve Vesely ilk 5'iyle çıktı. Deplasman ekibi ise Micic, Beaubois, Simon, Moerman ve Sertaç Şanlı 5'iyle parkede yer aldı.



EFES'TEN HIZLI BAŞLANGIÇ


Maça hücumda ve savunmada etkili başlayan Anadolu Efes, televizon molasına 8 sayı farkla önde girdi: 2-10. Televizyon molasının ardından yakaladığı 12-7'lik seriyle farkı açmayı sürdüren Anadolu Efes, Fenerbahçe Beko Başantrenörü Igor Kokoskov'un ilk periyodun bitimine 1.30 kala aldığı molaya 22-9 üstün girdi. Micic'in 9, Sertaç Şanlı'nın 8 sayıyla ön plana çıktığı ilk periyodun sonunda Anadolu Efes, Fenerbahçe Beko karşısında 24-11'lik üstünlük kurdu.



FENERBAHÇE BEKO OYUNU DENGELESE DE EFES FARKI KORUDU



Anadolu Efes'in ikinci periyoda 5-2'lik seriyle başlamasının ardından Igor Kokoskov, periyodun bitimine 9 dakika kala bir mola daha aldı: 13-29. Fenerbahçe Beko'nun savunmadaki sertliğinin artmasıyla hücumda kolay atış bulmakta zorlanan Anadolu Efes, oyun üstünlüğünü rakibine kaptırmasına karşın periyodun bitimine 3 dakika kala Ergin Ataman'ın aldığı molaya 15 sayılık farkla üstün girdi: 31-46. Bu moladan da Vesely önderliğinde iyi dönen Fenerbahçe Beko, periyodun bitimine 1.40 kala farkı 11 sayıya kadar indirdi: 35-46. Periyodun kalan bölümünde karşılıklı çıkan sayıların ardından soyunma odasına 14 sayılık Anadolu Efes üstünlüğüyle girildi: 39-53.



FENERBAHÇE MICIC KARŞISINDA BİR ŞEY YAPAMADI


Larkin ve Micic'in hücumdaki etkili oyunuyla 3'üncü periyoda etkili başlayan Anadolu Efes, Fenerbahçe Beko'nun sayılarına engel olamasa da TV molasına 16 sayılık farkla önde girdi: 52-68. Periyodun kalan bölümünde 13-6'lık seri yakalayan Anadolu Efes, periyodu 23 sayı farkla önde kapattı: 58-81.



EFES SÜREKLİ FARKI AÇTI



Müsabakanın final periyodunda Anadolu Efes vites yükseltti ve farkı açmayı sürdürdü. Fenerbahçe Beko'nun da mental olarak oyundan düşmesiyle birlikte Anadolu Efes, rakibine 32 sayı fark attığı müsabakayı 106-74 skorla kazanarak rakibinin 10 maçlık galibiyet serisine son verdi.



ALİ KOÇ, BELÖZOĞLU, BULUT, ŞAHİN VE BALLI TRİBÜNDEN İZLEDİ



Fenerbahçe Beko ile Anadolu Efes arasında oynanan karşılaşmayı Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, sportif direktör Emre Belözoğlu, teknik direktör Erol Bulut, idari koordinatör Selçuk Şahin ve idari menajer Volkan Ballı da tribünden takip etti.



MICIC’DEN KARİYER REKORU



Anadolu Efes'in yıldız basketbolcusu Vasilije Micic, Fenerbahçe Beko karşısında attığı 37 sayıyla kariyer rekorunu kırdı. Sırp oyuncu, takımının geçen sezon Panathinaikos'u mağlup ettiği EuroLeague müsabakasında 33 sayıyla rekor kırarken, Fenerbahçe karşısında rekorunu tazeledi.

SALON: Ülker Spor ve Etkinlik

HAKEMLER: Miguel Angel Perez, Olegs Latisevs, Anne Panther

FENERBAHÇE BEKO: Brown, Guduric 4, O'Quinn 2, De Colo 24, Pierre 4, Barthel, Vesely 18, Eddie 3, Ali Muhammed, Ulanovas 8

ANADOLU EFES: Larkin 11, Beaubois 14, Singleton 6, Doğuş Balbay 2, Sertaç Şanlı 13, Micic 37, Anderson 6, Dunston 6, Simon 9

1'İNCİ PERİYOT: 11-24

İLK YARI: 39-53

3'ÜNCÜ PERİYOT: 58-81

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.